Amióta szerelmes vagyok, nagyon nagyon fáj, mikor megjön. Lehet valami közük egymáshoz?
Figyelt kérdés
7 éve menstruálok, de soha nem fájt a hasam, de kb. egy éve, mióta barátom van, a falat tudnám kaparni. Lehet ennek valami tudományos alapja? Elsősorban hormonokra gondoltam.2011. nov. 28. 17:45
1/3 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy hormonális, annak sok értelme nem lenne. Talán idegi alapú, nem eszel rendesen, mert meg akarsz felelni az ideájának, igyekszel jól kinézni, és ez sok stresszel járhat. Az ilyesmi mind növeli a fájdalmat. (Esetleg szervi alapú, de ezt azért hagyjuk, akkor más bajod is lenne.) Esetleg sokat fogytál... vagy tudat alatt ott az idegesség, hogy nincs 100%-os fogamzásgátlás (az ilyesmi iszonyúan megnöveli a fájdalom erejét).
Próbáld ki, hogy rendesen étkezel (amennyire csak lehet), mellette meg nem tudom... az idegességet nehéz kilőni. Van orbáncfű-csepp, ez segíthet, mikor én szedtem, elmúltak az ilyen gondjaim. Ha ez sem, nőgyógyász, majd felír gyógyszert.
2/3 A kérdező kommentje:
Én is gondolkoztam már ezen, de nem lettem azóta idegesebb, sőt inkább jobban tojok a dolgokra. Nem fogytam, és nem feküdtünk még le, szóval amiatt sem aggódom. De valami biztos megváltozott, és nem csak én, hanem az egyik barátnőm is ezt tapasztalta.
2011. nov. 28. 21:15
3/3 zeronibble válasza:
Barátnőm három nappal előtte leáll a csokievéssel. Attól az egytől görcsölget az első két nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!