Milyen koordináta-rendszert használnak a naprendszer méreteinek értelmezéséhez?
Figyelt kérdés
2015. szept. 23. 09:23
1/3 anonim válasza:
Ezt nem igazán értem. Méreteinek értelmezéséhez? Vagy SI-ben használjuk a métert vagy csillagászati egységben szoktuk megadni a távolságokat. Bolygóméreteket szokás Földsugárban megadni is. Naprendszerbeli mozgások leírására meg lehet használni olyan koordináta-rendszert, amelynek a Nap az origója és a naprendszer síkja az alapsík, kiindulási iránya pedig a Földhöz húzott rádiusz. A neve nem jut eszembe ennek a rendszernek.
2/3 Wadmalac válasza:
Valamit nem értek, mintha ugyanezt a kérdést és szóról szóra ugyanezt a választ láttam volna kb. egy hete.
Déja vu.
:)
Na mindegy. A lényeg tényleg az, hogy mire gondol a kérdező.
Mivel a csillagászatban már nem igazán használható jól az euklidészi geometria (a Riemann-féle használatos), ez szerintem ennyire nem egyszerű kérdés.
De ha egy Nap központú koordinátarendszerben akarjuk kezelni a naprendszer-beli mozgásokat, én logikusabbnak tartanék egy Nap origójú polárkoordinátarendszert, mint egy Descartes-féle derékszögűt.
3/3 anonim válasza:
Azért van többféle koordináta rendszer, mert többféle feladat van. És egy adott dolgot az illeszkedő koordináta rendszerben a legkényelmesebb kezelni. Ahogy Wadmalac is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!