Rengetek elmélet van arról hogy hogyan is néz ki a
világegyetem igaz? Itt az enyém.
Figyelt kérdés
Mi van akkor ha nem végtelen csak több van belőle? Ez is valami nagyobbnak egy alkotó eleme mint a sejtek egy szervezetben (Csak ehhez tudom hasonlítani). Nekem 16 éves fejjel nehezemre esik elhinni hogy valami végtelen. Olvastam már hogy a matematika szerint ez egy létező fogalom hogy végtelen de akkor is olyan hihetetlennek hangzik. Szóval vissza térve a lényegre mi van ha nem csak ez az 1 világegyetem van hanem több 100 akár több 1000 és akkor már nem is igaz a világegyetem elnevezés? Lehet hogy akkora hülyeséget mondtam hogy ez már büntethető de nekem ez jutott az eszembe. Ez már egy létező elmélet?
Létezik olyan elmélet, hogy multiverzum... de ott mindegyik világegyetem végtelen, hiába van belőlük sok.
A tied ugye az lenne, hogy valahol van egy határa a miénknek, ott jön a következő.
A tudósok szerint ez nem valószínű.
2015. szept. 4. 17:57
2/9 A kérdező kommentje:
És azt lehet tudni hogy ez miért nem létezhet? Ahogy én el tudom ezt képzelni az olyan mint amit mondtál csak valahogy így : Egy darabig vannak csillagrendszerek aztán egy nagy üresség jön mint 2 Nagy város közötti út. utána újra jön a 100-800 milliárd vagy több csillagrendszer ( A számokat a wikipédiából vettem)
2015. szept. 4. 18:06
3/9 anonim válasza:
Az elméleted szerint nem több világegyetem van, csak a világegyetem különválasztható galaktikus szuperhalmazokra, ami nagyjából meg is felel a tudomány jelenlegi világképének:
Az egész világegyetemet úgy képzeld el, mint egy felfújt szappanhabot.
A "falak" azok galaxisokból vannak - és közöttük hatalmas üres területek (ott egyébként van minden, még csillag is - csak NAGYON kevés).
2015. szept. 4. 19:16
5/9 anonim válasza:
Multiverzum elmélet néven keress rá a dologra, sok érdekes dolgot tartalmaz ez az elmélet és én is ezt pártolom. Pár 100 vagy pár ezer nem nagy szám, a végtelent úgy képzeld el, hogy itt egy porszem a kezemben. Már csak annak végtelen számú világ van fenntartva hogy hol helyezkedik el a világban az a porszem. Az ismert világegyetem minden egyes centiméterén ott van a porszem más más világokban, és még végtelenszer más más formája van ugyanazon a helyen, aztán a másik centiméteeren, és így tovább. Még végtelenszer eljátszhatjuk azt is hogy más anyagokból épül fel ez a porszem, és máris olyan nagy számról beszélünk hogy elképzelhetetlen és leírhatatlan. Nem tudok túl érthetően megfogalmazni egy mondatot sem, de gáz. :D
2015. szept. 4. 23:17
6/9 anonim válasza:
A világegyetem nem végtelen. Az más, hogy sosem fogsz eljutni a szélére. De ami tágul, az nem lehet végtelen, hisz valahol elkezdte a tágulást (egy pontban, amit a fizikában szingularitásnak hívnak). De a multiverzum egy valós elképzelés, és megmagyarázná, hogy pl.: miért van élet az univerzumban.
2016. febr. 26. 01:11
7/9 anonim válasza:
"ami tágul, az nem lehet végtelen"
De lehet, a lufi is ilyen.
A világunknak a tömege, térfogata véges (vagy legalábbis nem látunk belőle többet - lehet végtelen is).
A benne húzható egyenes végtelen.
2016. febr. 26. 04:51
8/9 anonim válasza:
De.. a lufi sem végtelen. Elég jól elhatárolható vége van. A világegyetem pedig lehet végtelenül nagy, de nem végtelen.
2016. febr. 26. 13:03
9/9 anonim válasza:
"A benne húzható egyenes végtelen."
Egy ilyen egyenes egy körnek fogható fel, ami nem végtelen hosszúságú, még ha nincs is vége. Számokkal kifejezhető a hossza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!