Fordított ozmózissal desztilláltvizet nyerünk a
csapvízből?
Figyelt kérdés
Vannak olyan víztisztító berendezések (házi használatra),amelyek fordított ozmózissal kiszűrik a csapvíz ásványi anyagainak 98-99%-át.Az így kapott vizet nevezhetjük desztlláltvíznek?Vagy csak lágyvíznek?Van olyan készülék,amelyikhez árulnak visszasózó patront,de van amelyikhez nem.Egy hivatalos szerv azt nyilatkozta,hogy visszasózás nélkül ez a lágyvíz ivóvízként,hosszútávra nem alkalmas.Pedig ezek a cégek pont erre árulják,hogy sok pénzt megsórolhatunk,mert nem kell vásárolnunk palackos ásványvizet.
Az ozmózis minden sót egyforma arányban távolít el a vízből tehát a desztillált vízhez közelít a víz állapota.Ha ezt a vízet iszod akkor a szervezetből sókat fog kivinni ami egyáltalán nem szerencsés.Azt meg gondold meg kivonod a vízből az élettani sókat majd ezrekért visszapótlod? A vízből csak azt kéne kivonni ami nem fontos vagy épp nem jó de azt nem lehet mert akkor a vízművek már megtette volna.Magyarországon az ívóvízek világviszonylatban is jók miért kell azt tisztítani? Az ozmózismembrán nem tud különbséget tenni a hasznos és nem hasznos anyagok között pedig az eladók ezt hazudják.Én 25 évig vízkémiával foglalkozta tudom hisz a gyakorlatban csináltam. Az ismertetők tele vannak kémiai képtelenségekkel és kimondott hazugságokkal.
2010. márc. 11. 11:43
2/15 anonim válasza:
Ott a pont. Az a baj, hogy a magyar természettudományos oktatás szintje itt tart, hogy ilyen hazugságokat (gimis biológia és kémia szint) el lehet adni az embereknek.
2010. márc. 11. 12:33
3/15 anonim válasza:
Ozmózissal nem nagyon lehet tiszta desztillált vizet elöállítani. Maximum alacsony sókoncentrációjút (lágyvizet). Ha desztillált vizet akarsz készíteni, akkor ahhoz a vizet desztillálni kell :)
A lágyvíz és a desztvíz viszont nem ivásra való, az elsö válaszoló leírta miért. Tehát nem nagyon értem, hogy miért akarnál házilag csinálni.
2010. márc. 11. 12:42
4/15 anonim válasza:
"Maximum alacsony sókoncentrációjút (lágyvizet"
Lágyvíz az ami kevés Ca Mg iont tartalmaz. Az ozmózis nem csak ezeket az ionokat távolítja el hanem a K Na Fe satöbbi ionokat is. Anion kationcserélővel 1uS/cm vezetőképesség alatti vízet is lehet érni könnyen az pedig teljes desztillált víznek felel meg.
2010. márc. 11. 12:52
5/15 anonim válasza:
Ha sok desztillált vizet iszol, meghalsz, mert kimossa a sókat a szervezetedből, amelyek nélkül nem működnek sejtszinten a folyamatok a testedben.
2010. márc. 11. 13:10
6/15 anonim válasza:
Az R/O készülékkel 100%-os tisztaságú desztvizet NEM lehet előállítani. Az olcsó, gyengébb (magyarországon nagyon tipikus...) készülékek az oldott anyagok ~ 85%,-át, míg a profibbak ~95-97%-át vonják ki az anyagoknak. Az összesnek.
Ergo hosszútávon sokat inni belőle nem bölcs döntés. Bár a halálos azért túlzás.
Köszönöm szépen a válaszokat!Arról van szó,hogy voltam egy Zepter termékbemutatón,ahol olyan víztisztítót ajánlottak a nézőknek,ami fordított ozmózissal "kitísztítja" a csapvízből az oldott ásványi anyagok 98-99%-át.Nincs a készülékhez visszasózó patron.4-600ezer Ft-os készülékről van szó,attól függően,hogy kp. vagy részletre veszi meg valaki.Erre voltam kiváncsi,hogy ez desztilláltvíznek felel-e meg,ill. hogy ez mennyire egészséges állandó fogyasztásra?
2010. márc. 11. 16:03
9/15 anonim válasza:
Mi használunk ilyesmi készüléket, de ipari célra. Ugyanis ezzel a módszerrel relatíve gyorsan lehet a különféle oldott sók nagy részét eltávolítani a vízböl, így azok nem zavarják a méréseinket. De ez nem ivóvizet csinál. Söt, tilos meginni.
Ha van 400 ezer forintod ilyemire, akkor inkább vegyél mondjuk jópár hordó sört. Szerintem...
2010. márc. 11. 16:51
10/15 anonim válasza:
De igenis túlzás. Ha nem az lenne már régen meghaltam volna... Kb akkor halálos az ROvíz, ha naponta CSAK azt iszod és literszám hosszú időn át...
Amúgy kérdező:
A ZEPTER egy k*rva nagy átbaszás, vegyél akvarisztikai célra gyárott RO készüléket, 40.000 huf-ért SOKKAL PROFIBBAT kapsz, mint a gagyi Zepter. A spéci akvarisztikai cucc tényleg 95% körül dolgozik. Az egész hálózat csak egy lehúzás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!