Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A levegőn állni hagyott...

A levegőn állni hagyott csapvízből tényleg eltávozik, "elpárolog" a klór?

Figyelt kérdés
Akvarisztikával kapcsolatban olvastam,hogyha a halakat meg akarjuk óvni a klór okozta stressztől,akkor az akvárium újratöltése előtt pár napig hagyjuk állni a vizet.
2011. márc. 20. 21:13
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Igen, de tegyük hozzá, hogy egyre kevesebb helyen használnak klórt a víz fertőtlenítéséhez, csak az emberek ezt még nem dolgozták fel :)

De nem lesz baja a víznek, ha hagyod állni egy kicsit. Mondjuk a halaknak sem, ha nem hagyod állni :) Legalábbis az enyémek remekül eléltek a csapvízben is.

2011. márc. 20. 21:16
 2/5 A kérdező kommentje:
értem,csak azért tettem fel itt a kérdést,mert kíváncsi voltam hogy miért,minek a hatása történik ez a kiválás:)
2011. márc. 20. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
a fizikailag oldott klór elpárolog ugyan, de a reakció során képződő HCl nem igazán-vagyis ő is párolog, de a vízzel együtt
2011. márc. 22. 20:17
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,és még annyit hogy minek a hatására kezd el párologni a klór az vízből?
2011. márc. 27. 19:31
 5/5 anonim ***** válasza:

Vannak halak, amik elég jól elvannak csapvízben is és vannak, amik nem szeretik a csapvizet. De a klóros vizet azért egyik sem szereti.

[link]

2011. nov. 2. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!