Kifejleszthető szerintetek olyan szúnyogcsapda, amely uv ledes, de körülötte pókok vannak pókhálóval?
Figyelt kérdés
Mint valami nagy kalitka. De a pókok nem tudnának kijönni. (ezt nem tudom hogyan lehet megoldani) de ha kültéri nem is számít. Karbantartás nem tudom hogyan menne, idővel gondolom a pók megújítja a hálót, illetve szaporodhat is.2015. aug. 23. 22:21
1/5 A kérdező kommentje:
Onnan jött az ötlet, hogy sok pókot hagyok itthon érvényesülni. Elég bogaras dolog...
Na és ezek a pókok szeretnek a lámpák köré hált rakni, mert tudják, hogy a fényre jönnek a rovarok.
Néha etetem is őket pl lecsapott legyekkel. Néha úgy futnak oda a légyre mint a kutyák.
A lényeg, hogy innen jött az ötlet, hogy ezen az elven nem lehetne egy környezetbarát szúnyogcsapdát készíteni?
2015. aug. 23. 22:22
2/5 anonim válasza:
Az UV-fénnyel csalogató rovarcsapdák problémája, hogy minden repülő rovar rámegy kivéve a szúnyogot. ( Szúnyog csak elvétve akad az agyoncsapott rovarok között.)
A szúnyog meleg szén-dioxidra megy.
3/5 anonim válasza:
"A szúnyog meleg szén-dioxidra megy." - ha nem vonzza a fény, akkor miért van az, hogy nyitott ablaknál, lekapcsolt lámpánál esetleg betéved 1-1, égő lámpa mellett viszont özönlenek befelé?
4/5 advance válasza:
A szúnyogok a kilégzett levegő szén dioxidjára és a bőröd illatára izgulnak. Ezek az UV-s ketyerék teljesen hatástalanok.
5/5 A kérdező kommentje:
Értem.
2015. aug. 27. 13:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!