"Ez így nem igaz. A tömegnek nincs tömegvonzása. Olyan nincs hogy tömegvonzás. A tömeg görbíti a téridőt és ez a gravitáció."
érdekes
de akkor mi az a higgs bozon?
Egyre szebb lesz... a fénynek semmilyen tömege sincs, sem nyugalmi, sem nem nyugalmi. A fénynek nincs nyugalmi állapota, minden inercia rendszerhez képest mozgásban van, mégpedig "c" sebességű mozgásban. Tudom mi jön ez után... az E=mc^2. Igen. Ez alapján lehet tömeget rendelni a fényhez, ha megfordítjuk a képletet m- re azaz m= E/c^2. De ez helytelen. A helyes képlet E=c*p.
Igen, volt amikor még úgy hitték az emberek, hog a gravitáció csak a tömegre hat. Hittük azt is, hogy a Föld lapos, a Hold sajtból van, a fénysebesség elérésével végtelen tömegünk lesz ( és ha a fénynek tömege lenne akkor annak is végtelennek kéne lennie ez alapján). De kiderült, hogy nrm így vannak ezek. A Discoveryn lehet hallottal valami hasonlót, de azt felejtsd el, ne azt nézd.
Nem néztem le senkit, csak kijavítottalak, mert szükség volt rá. Ellenben egyébként az első hozzászólásoddal, mert már volt egy válasz a kérdésre.
róóóland...
az a fény távozik, csak még nem ért ide, és lehet a világegyetem életében nem is fog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!