Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi az a fekete lyuk?

Mi az a fekete lyuk?

Figyelt kérdés

2015. aug. 5. 20:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Ez így nem igaz. A tömegnek nincs tömegvonzása. Olyan nincs hogy tömegvonzás. A tömeg görbíti a téridőt és ez a gravitáció."

érdekes

de akkor mi az a higgs bozon?

2015. aug. 7. 04:30
 12/17 anonim ***** válasza:
A fénynek nincs NYUGALMI tömege, ép eszű fizikus és ember sem gondolja így. Van egy elmélet miszerint a gravitáció csak a tömegre hat, bár ezt én sem pártolom, az einsteini elmélet híve vagyok, a téridő görbületes cuccé. Azokat az embereket pedig nem szeretem akik semmibe veszik a keményen hozzáértők munkáját. Attól hogy én sem hiszek benne nincs kizárva hogy a másodlagos elmélet az igaz.
2015. aug. 7. 17:08
 13/17 SwapP ***** válasza:

Egyre szebb lesz... a fénynek semmilyen tömege sincs, sem nyugalmi, sem nem nyugalmi. A fénynek nincs nyugalmi állapota, minden inercia rendszerhez képest mozgásban van, mégpedig "c" sebességű mozgásban. Tudom mi jön ez után... az E=mc^2. Igen. Ez alapján lehet tömeget rendelni a fényhez, ha megfordítjuk a képletet m- re azaz m= E/c^2. De ez helytelen. A helyes képlet E=c*p.

Igen, volt amikor még úgy hitték az emberek, hog a gravitáció csak a tömegre hat. Hittük azt is, hogy a Föld lapos, a Hold sajtból van, a fénysebesség elérésével végtelen tömegünk lesz ( és ha a fénynek tömege lenne akkor annak is végtelennek kéne lennie ez alapján). De kiderült, hogy nrm így vannak ezek. A Discoveryn lehet hallottal valami hasonlót, de azt felejtsd el, ne azt nézd.

Nem néztem le senkit, csak kijavítottalak, mert szükség volt rá. Ellenben egyébként az első hozzászólásoddal, mert már volt egy válasz a kérdésre.

2015. aug. 8. 07:58
 14/17 anonim ***** válasza:
Idegesítő vagy.
2015. aug. 8. 08:09
 15/17 SwapP ***** válasza:
Ne szomorkodj, valamiben biztos te vagy a jobb.
2015. aug. 8. 12:34
 16/17 Kele Roland válasza:
A fekete lyuk a téridő olyan tartománya, ahonnan az erős gravitáció miatt semmi, még a fény sem tud távozni. Félklasszikus szemléltetése szerint olyan égitest, amelynél a felszínre vonatkoztatott szökési sebesség eléri vagy meghaladja a fénysebesség értékét.
2015. aug. 9. 12:40
 17/17 anonim ***** válasza:

róóóland...

az a fény távozik, csak még nem ért ide, és lehet a világegyetem életében nem is fog

2015. aug. 9. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!