Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Létezhet egy atomnak felső...

Blibd kérdése:

Létezhet egy atomnak felső határa?

Figyelt kérdés
Ha létezhet neutron csillag, ami hat ahogy én tudom, neutronokbol all, akkor letezhet e egy akkora atom mint a nap? Ha annyi protont es neutront dobok ossze akkor az lehet egy hatalmas atom vagy a termeszet ezt mar nem engedi meg. Illetve, ha elmeletben, van 1 cm atmeroju atommag. Ezt en mevtudom fogni? Az borom elektronok boritjak, ha ez egy cm atmeroju akkor kb 25m es az elektronpalya. Akkor az engem taszitana, vagy nem?

2015. júl. 29. 13:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Miert sirna. A neutrin a ragaszto, hogy a ket azonos toltessel rendelkezo proton ne lokje szet egymast. A hidrogenben holvan 2 proton? Akkor meg mimek neutron. Nem deuteriun triciun kell most. Xd
2015. júl. 29. 19:49
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

"ossze tudna e alni egy komplet atomma"

Össze - lásd a neutroncsillagot.

De kettőt már nem tudsz egymás mellé tenni, és megközelíteni sem tudod, mert akkor a te atomjaid is beleesnek. Úgyhogy igazi atomot nem tudsz csinálni belőle.

2015. júl. 29. 20:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Akkor az eddigieket olvasva arra kovetkeztetek, hogy a kerdesem nem annyira hulyeseg, mert felso hatar nincs megszabva, vagy meg ismeretlen. Koszonom a valaszokat.
2015. júl. 29. 21:50
 14/15 anonim ***** válasza:
Van felső határa a magnak, most nem tudom pontosan mennyi talán 176 az a nukleonszám ahol már azonnal felbomlik a mag, és már 118 környékén alagút-effektussal x idő alatt.
2015. júl. 29. 21:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Az atommag felbomlása előtt gyakran kerül gerjesztett állapotba. Olyankor kiterjed, valamilyen forgástest alakja lesz - és hamarosan szétesik.
2015. júl. 30. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!