Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért alszanak ki az utcai...

Miért alszanak ki az utcai lámpák ebben az esetben? Mi a fizikai oka?

Figyelt kérdés

Sokszor, amikor elmegyek egy utcai lámpa alatt, kialszik.

Guglival találtam pár magyarázatot, amit itt írtak, de nem igaz az én esetemre. A magyarázat általában az volt, hogy az ember szűri az emlékezetében és megjegyzi, hogy pont akkor alszik ki a lámpa, amikor odaér.

Nálam viszont az a helyzet, hogy nem az agyam szűri, hanem valóban attól kapcsol ki, mert közel megyek hozzá. Néha esti sétán elszórakoztunk a haverokkal, hogy egyet előre léptem kialudt, egyet hátra és egyből felgyulladt. Egy lámpa alatt ezt akárhányszor megcsináltam. Ha ők léptek közelebb, semmi sem történt.

Kétlem, hogy valami paranormális oka lenne a dolognak, tudományos magyarázat érdekelne. Lehetséges, hogy rossz néhány lámpa földelése és esetleg rajtam más féle cipő vagy ruházat lehetett, ami miatt nálam kialudt és náluk nem?

Esetleg az segít a dolog magyarázatában, hogy csak néhány lámpa esetén fordul elő ez a dolog? És néhány este előfordul, néhány este nem, ugyanazon az útszakaszon? Tehát esetleg időjárási dologgal kapcsolatos?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2015. júl. 27. 00:54
1 2
 11/15 E1D1E ***** válasza:
30%

Még régebben láttam a Discoveryn egy műsort amiben egy Debbie Wolf nevü hölgyet is bemutattak többek között akinek olyan képessége volt amivel az elektromos készülékeket teljessen megbolondította és működésképtelenné tette.

Csak egy angolnyelvü cikket találtam a hölgyről:

[link]

2015. júl. 27. 10:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Érdekes fogalom került említésre az előbb belinkelt cikkben:

Street Light Interference syndrome (SLI)

A Google-val és a YouTube-on is találni ezzel a kereső kifejezéssel további dolgokat.

2015. júl. 27. 10:37
 13/15 A kérdező kommentje:

Tavaly előtt nyáron szórakoztunk ezzel és akkor az egyik barátom csinált is a dologról videót. Megkérdezem, hogy megvan e neki, de nem a legjobb minőségű, mert akkor még nem 5 megapixeles telefonok voltak elterjedtek.

Nekem még mindig egy régi Nokiám van, nem szeretem az érintőképernyős kütyüket.

Tisztában vagyok vele, hogy bizonyos lámpák maguktól fel-le gyulladnak. Direkt írtam le, hogy nem erről volt szó. A lámpa percekig égett. Ha egyet közelebb léptem, kialudt. Amíg ott álltam, nem égett. Amint hátra léptem, felgyulladt. Több, mint 10-szer megcsináltuk, több lámpánál is. Amikor eljöttünk, akkor is égett.

Ha tudok hozzá eszközt szerezni, megpróbálom lekamerázni. Aki nem hiszi el, ne tegye, elfogadom. A dolog magyarázata érdekel, nem mások meggyőzése.

2015. júl. 27. 16:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Senki nem fog itt tudományos magyarázatot adni rá, hanem megpróbálják neked megmagyarázni (ők, akik nem voltak ott), hogy valójában más történt, mint amit tapasztaltál (te, aki ott voltál). Tényleg javaslom, hogy vedd fel videóra. Aztán majd megy a lepontozás a YouTube-on, hogy "kamu videó", "manipulálták", stb. Ilyen az ember. A kis világában mindenre kell, hogy legyen olyan magyarázat, amit a kis agya fel bír fogni. Ha nincs, az "véletlen", vagy "az ördög műve", "nem létezik", stb.
2015. júl. 27. 20:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem is volt hasonló tapasztalatom lámpákkal. Egyszer találkoztam egy nagy ezós csávóval, és ő mondta hogy biztos valami energia mező, mert ő jön a Budaörs fele le a pályáról kocsival és mindig kialszik egy lámpa. Ezt én is megfigyeltem magamnál, gondolom még jó sok ember rajtunk kivül, a magyarázatot sajnos nem tudom, de mindenesetre nem egyedi eset.
2015. júl. 27. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!