Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Sörös doboz elolvad a tábortűz...

Sörös doboz elolvad a tábortűzben?

Figyelt kérdés
2015. júl. 12. 19:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha alu, akkor el. Ha vas (pl Argus), akkor az esélyek romlanak. Bár ennek is megolvad a palástja egy komolyabb tűzben. Otthoni tüzelésnél nálam így tűnnek el a dobozok.
2015. júl. 12. 19:39
 2/10 A kérdező kommentje:
akkor vas dobozban lehet alumíniumot olvasztani ? :D
2015. júl. 12. 19:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet. De ügyeskedned kell, hogy a hőmérséklet mindig a vas olvadáspontja alatt maradjon. Ez házilagosan nem könnyű.
2015. júl. 12. 19:44
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem nem fogod tudni úgy megolvasztani, mert az alumínium gyulladási hőmérséklete alacsonyabb, mint az olvadáspontja. Csak oxigénmentes környezetben lehet megolvasztani. Vagy rosszul tudom?
2015. júl. 12. 19:53
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a tábortűz nem elég meleg, hogy az alumínium elolvadjon benne.
2015. júl. 12. 20:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem, mondom, én rendszeresen így tüntetem el otthon a dobozokat.
2015. júl. 12. 20:58
 7/10 Silber ***** válasza:
2015. júl. 12. 21:15
 8/10 anonim ***** válasza:
33%

"Dehogynem, mondom, én rendszeresen így tüntetem el otthon a dobozokat."

Szerintem azok a dobozok elégtek, nem pedig megolvadtak.

2015. júl. 12. 22:25
 9/10 A kérdező kommentje:

És mivé ég el? alumínium-oxiddá?

termitreakció nem megy végbe sörösdoboz + rozsdás vasnál?

2015. júl. 13. 03:18
 10/10 fairi1 ***** válasza:

termitreakcióhoz kell egy gyújtókeverék.Mind az alumínium és rozsda az por állapotú.

"Tegyük alumíniumpor és vas(III)-oxid keverékét egy kisméretű, üres konzervdobozba, a keverék közepén kialakított mélyedésbe szórjunk magnéziumporból és hipermangánból álló gyújtókeveréket! Szúrjunk magnéziumszalagot a keverék közepébe, majd állítsuk a konzervdobozt vas háromszögre helyezett virágcserépbe! A vas háromlábat állítsuk a homokkal teli edénybe, amely - a konzervdoboz alatt - nagyobb méretű, vízzel telt konzervdobozt tartalmaz! Gázégővel gyújtsuk meg a magnéziumszalagot, és távolról figyeljük meg a változást!"

Alumínium 660 fokon olvad,tűzben lehet (és van is) ekkora hőmérséklet,de elég valószínű hogy alumínium oxiddá fog inkább égni.

Próbáld ki,utána nézd meg mit találsz, ha nincs ott amorf alumínium darab akkor oxiddá égett.

2015. júl. 14. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!