Ferde hajitast hogy szamolunk ki?
Figyelt kérdés
Szeretnenk ismeroseimmel indulni egy versenyen ahol egy labdat egy gumikotel segitsegevel valami csuzli feleseget epitve kell eljuttatni egy adott tavolsagra. A tavolsag 20m, a labda tomege 0,03kg es meg van adva egy diagram amely a gumikotel nyulasat es a feszultseget abrazolja, illetve megvan a gumikotel keresztmetszete. A hajitasi egyenletbol megkaptam, hogy milyen kezdosebesseg kell. Ezutan ebbol kiszamoltam az ehhez szukseges energiat. Ezek utan hogy folytassam tovabb? Ugy gondoltam, hogy ez az energia egynlo F*s-el, es az F =feszultseg*keresztmetszet, de itt elakadtam. Valaki tudna segiteni?2015. júl. 9. 17:46
1/5 anonim válasza:
számolsz egy függőleges vektort meg egy v0 egyenesvonalú egyenletes mozgásút és eredőt vonsz
2/5 A kérdező kommentje:
Es azt hogy kapom meg, hogy hanyszorosara kell megnyujtanom a gumikotelet, hogy egy adott energiat kapjak?
2015. júl. 9. 18:36
4/5 A kérdező kommentje:
Megvan adva egy feszultseg nyulas diagram valamint a keresztmetszet
2015. júl. 9. 18:57
5/5 anonim válasza:
"Ugy gondoltam, hogy ez az energia egynlo F*s-el, es az F =feszultseg*keresztmetszet"
Az F nem állandó. Ha kb. lineárisan nő, akkor E = Fmax/2*s ; s a nyúlás
Ha nem lineárisan nő, akkor integrálni kéne, gondolom azt még nem tanultátok.
A másik probléma: a keresztmetszet sem állandó, csökken, ahogy nyúlik a gumikotel. Hogy ez mennyire számít, vagy elhanyagolható, az a konkrét adatokon, a kívánt pontosságon múlik.
"A hajitasi egyenletbol megkaptam"
Gondolom 45°-os szögben - ez a szög hogy lesz kimérve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!