Csilalgászattal mennyire nehéz elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
CSillagász szeretnék lenni már elég rég óta . Mennyire nehéz ezzel elhelyezkedni? Elsősorban nem Magyarországra gondolok, mert tudom, hogy itt nehéz.2015. jún. 25. 16:28
1/3 anonim válasza:
Ha jó vagy matematikából és fizikából, akkor irány egy egyetem! Szerintem elég keresett szakma, hiány van belőle... A kor is fejlődik, halad előre, új bolygókat találnak meg ilyenek.. :)
2/3 anonim válasza:
Mashol is nehez, mert csillagaszkent tenyleges, kezzelfoghato dolgot nem allitasz elo (igen, tudom, mindenki csak a penzzel jon, meg mocskos egy vilag, meg nem lehet mindent penzben merni - ettol meg ez a valosag). Kutatasi projektekben, reszt vehetsz, attol fuggoen, mennyire vagy jo. Atlagos csillagaszkent kb. ehen halni tudsz az egyetemi fizetesbol.
3/3 anonim válasza:
Nekem is folyton ezt mondták, amikor anno eldöntöttem, hogy ezt az utat választom. Simán lehet tanítani meg ott az MTA. Ami igaz magyarországi viszonylatban, hogy a pénz az poén kategória. 8 általánossal a testvérem többet keres most, mint én két munkahellyel fogok MSc-vel. Phd után már jobb lesz a helyzet, meg ugye a munkában eltöltött évek is számítanak. Még 50 éves korában sem fizetik meg az embert, addigra pedig ki lehet maxolni mindent. Szóval ha sok pénzt akarsz, akkor menj külföldre, ott nem hülyék, díjazzák azt, ha valaki az életét a tudományoknak szenteli (nyilván ez sem igaz mindenhol, de mondjuk igaz egy Amerikára). Szóval továbbra is az a szent meggyőződésem, hogy el lehet helyezkedni csillagászattal. Ehhez persze az mindenképpen szükséges, hogy ne a hasadat süttesd, hanem dolgozd ki a lelked is, de ha igazán szereted, ez nem lesz gond. És ez úgy igaz az összes TTK-s szakra. Az iparban való elhelyezkedés megint más tészta, de egy csillagász ott is jó esélyekkel tud indulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!