Hol tudnék ilyen érdeklôdési körrel elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a matekot, fizikát, kémiát, angolt, es a nyelvtant . Fizikából és matekból országos versenyeket is nyertem , nem csak M.O -n . Ilyen érdeklődési körrel milyen egyetemre/ fősulira kellene tovább mennem , és milyen pályát kellene választanom , amivel akár itthon akár külföldön jól el tudnèk helyezkedni ? ( 17/l gimnázium 4. o )2014. márc. 28. 21:42
1/6 A kérdező kommentje:
A lényeget kihagytam : CSILLAGÁSZAT . Nagyon érdekel a tér/idő(k) fogalma , a bolygok kialakulása, féreglyukak , feketelyukak , gravitácios mezők ...stb.
2014. márc. 28. 21:46
2/6 anonim válasza:
Ha ennyire érdekel és láthatóan valóban tehetséges vagy, akkor érdemes elméleti fizika szakot választanod. ELTE fizika nem egy rossz választás, nemzetközi szinten is ütőképes tudást lehet vele szerezni kutatáshoz. Esetleg itt megcsinálod a BSc-t és szakirányodnak megfelelő valamilyen más intézményben is folytathatod kutatásaid angol nyelven.
Úgyhogy sok sikert hozzá!
3/6 fGhw39-84th válasza:
4. osztály? Az én időben március elején már be kellett adni a jelentkezési lapokat... :D
4/6 anonim válasza:
Lehet hogy ötéves gimiről van szó.
5/6 A kérdező kommentje:
Igen, 5 éves gimi :)
2014. márc. 29. 09:20
6/6 anonim válasza:
Az ELTE Fizika alapszakján van csillagász szakirány (illetve földtudományi alapszakján is, de gondolom az előbbi jobban fekszik).
A Szegedi Tudományegyetem Fizika szakon szintúgy komoly csillagász-képzés folyik, BSc-n, MSc, és PHD-n is képeznek csillagászokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!