Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ilyen érdeklődéssel hogyan...

Ilyen érdeklődéssel hogyan tudok elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az állatok világa, főleg, ami a madarakat és ízeltlábúakat illeti, és mivel kiskoromban rengeteg ilyen könyvet olvastam, utóbbinak pl. kívülről fújom a rendszertanát. De általában véve igaz, hogy a rendszertant baromi gyorsan meg tudom tanulni, latin nevekkel együtt. ezzel együtt imádok erdőt járni, érdekel a terepi munka, sőt a túlélési ismeretek is. Minden érdekel, ami utazás, természet.
2012. nov. 27. 12:54
 1/4 anonim válasza:
biologus, zoologus, allatorvos, termeszetfotos
2012. nov. 27. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Azért nem árt, ha az idegennyelvek iránt is van érdeklődésed.
2012. nov. 27. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:

- Ha csak a biosz érdekel, akkor viszont ne olyanokban gondolkozz, hogy biomérnök, meg környezetmérnök, mert azok inkább vegyészek. A büdös életben nem látnak egy állatot se.

- Aztán ott van a biológus. Ők inkább kutatók lesznek. Megint nem látnak állatkákat.

- Vannak a biosztanárok. Egyszakosan csak protkóval jutnak valamilyen iskolába havi 70-80-ért amit egy 8 általános Tesco pénztáros is megkeres. (Húgom is biosztanárnak tanult, mert szerette az álatkákat. Kijárta az 5 évet, megtanulta a sok latin hülyeséget, aztán végzettként ott volt munka nélkül, és elment értékesíteni. El lehet gondolkozni, hogy megéri -e.)

- Hát az állatorvos, az hozzáállás kérdése. Kutya-macska injekciózás, féreghajtás, herélés, műtétek akár.

- Nem tudom, hogy lehet az ember ornitológus (madártudós). Utána kell járni. Nem is ismerem a keresletet rá, hogy el tud -e helyezkedni egy végzett ornitológus.

- Erdész is lehetsz. Nem sokat tudok róla, hogy mit csinálnak, mik a lehetőségek.

- Vagy agrármérnök. Ők nem csak traktoros nagygazdák, hanem pl. növénynemesítők is lehetnek. Vagy nem tudom állatokkal mit foglalkoznak.

Valami ilyen irányokban kellene érdeklődnöd szerintem...

2012. nov. 27. 17:06
 4/4 A kérdező kommentje:

Második: ne aggódj, történetesen az a másik nagy terület, ami érdekel, és mellesleg az erősségem:D

Utolsó nagyjából jól összefoglalta a helyzetet; érdekelnek a kérdésben leírt dolgok, de én is nagyjából ilyennek látom a valóságot, nincsenek illúzióim. Se a biosztanárság, se az elefántcsonttoronyban üldögélés, se a féreghajtás praxissal nem foglalkoztat...

2012. nov. 27. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!