Szerintetek friss diplomás, pályakezdő vegyészként,
nyelvvizsga nélkül van esély bárhol elhelyezkedni itt
Magyarországon?
Van olyan, hogy egyetemi diplomát meg lehet csinálni legalább egy nyelvvzsga nélkül?
2012. márc. 11. 19:03
2/10 anonim válasza:
Mert külföldön kellenél, ha nem értesz semmihez? Nyilván nem csak a kötelező 4 hetes szakmai gyakorlatra kellett volna csak elmenni, hanem ha már egy éve elmentél volna gyakornoknak, akkor mostanra már át is vennének.
Azért a középsuli 4 éve és az egyetem 5 éve alatt egy nyelvből egy nyamvadt középfokú sem ment? Közgázon szakmai kell két nyelvből!
2012. márc. 11. 19:09
cserébe a közgázon nem nagyon kell érteni semmihez
2012. márc. 11. 21:45
Feküdj rá az angolra, anélkül tényleg nem érsz semmit. Sajnos most válság van, mehetsz a diplomáddal csatornát takarítani a minimálbér feléért-harmadáért.
2012. márc. 11. 22:29
Szerintem próbálkozz és közben teljes erőbedobással éjjel-nappal tanulj angolul, nézz filmeket, olvass, ha lehet beszélgess angolul. Biztosan sikerülni fog ha rászánsz mégegy- két hónapot. A vegyész szak kemény dolog, labor,elmélet stb. Mindenképpen próbálj valahol elhelyezkedni, mindegy hol, mert az is munkatapasztalatnak számít. Drukkolok, sok sikert!
2012. márc. 12. 07:51
6/10 anonim válasza:
Vegyész diplomát nem kapsz kézhez középfokú nyelvvizsga nélkül. Addig tényleg nehéz elhelyezkedni. Neked más nyelvből van már nyelvvizsgád?
Egyébként szakmai tapasztalatnak számít a diplomamunka készítéséhez a szaklaboratóriumi gyakorlat is.
Elhelyezkedésnél nem mindegy, milyen területen készítetted a diplomamunkád, illetve mennyi idő alatt végeztél az egyetemen.
2012. márc. 12. 15:33
Szerintem ne kseredj el. Ha a vegyész szakot megcsináltad nem lesz nehéz az angol sem. Tanulj keményen 2 hónapot és jelentkezz be nyelvvizsgára. Mérlegeld mi megy neked jobban a nyelvtan vagy a szavak tanulása. Ha az első, akkor válaszd az origó nyelvvizsgát, mert ott tudsz szótárat haszálni, de a nyelvtant vágnod kell. Előnye még, hogy minden hónapban van, így nem kell várnos 3 hónapot, hogy ismételd. Ha jobban mennek a szavakat válászd a telc-et vagy ECL-t. Én vegyész vagyok és vegyészkét dolgozom. Az angol napi sziten kell szóban és írásban is. De én sem vagyok nyelvzseni, sőt nem túl jó a nyelvérzékem.
2012. márc. 12. 22:05
8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő: köszönöm a tippet a nyelvvizsgával kapcsolatban. Azt hiszem a nyelvtan jobban megy, mint a szavak magolása :)
Aki azt kérdezte, hogy lehet diplomám nyelvvizsga nélkül: nos diplomám nincs, de az államvizsgám megvan. Tehát megvan az egyetemi végzettségem.
9/10 A kérdező kommentje:
A 2. kommentelőnek szeretném üzenni, hogy azért ne hasonlítsa már össze a közgázt a TTK-val. Hadd ne magyarázzam meg, hogy miért ;D
Én meg üzenném a csatornapucolósnak, hogy a vegyész szakma az egész világon hiányszakma, mert mindenhol "fújkémia!" van! Szurkolok én is Neked, bár én csak 3 év múlva leszek vegyész, igaz már egy éve dolgozom is kutatásban:)
2012. ápr. 1. 13:40
Kapcsolódó kérdések: