Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Idén szeptemberbe tényleg itt...

Zsuzsi94 kérdése:

Idén szeptemberbe tényleg itt a világvége?

Figyelt kérdés
Azért írtam ebbe a kategóriába,mert komoly válaszokat szeretnék kapni lehetőleg tudósoktól. És a NASA akár titkolózhatna is nem,ha mrgfizetik...

2015. jún. 21. 20:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
75%
A szomorú az, hogy egy elvileg 21 éves "felnőtt" nő még mindig hisz a mesékben... A legszomorúbb pedig az, hogy ezzel nagyon nem egyedül van.
2015. jún. 22. 11:24
 22/27 Hominida ***** válasza:
65%

Igazság szerint amikor egyszer majd tényleg eljön a világvége, előtte akkor is össze fognak csapni a elhívő és hitetlenkedő vélemények, csak akkor kivételesen a másik tábornak lesz igaza. Vagy pedig úgy jön el a világvége, hogy senkinek nem szól előre.

Annak, hogy elhallgassák, volna annyi értelme, hogy a világméretű pánikot, és az automatikusan vele járó pusztítást, fosztogatást és erőszakhullámot elkerülni vagy késlelteni lehet. Talán annyi haszna volna ennek, hogy a kis túlélőcsoportok ezzel esélyt kapnak arra, hogy használható eszközöket találnak az élhető területeken.

A témához szerintem tíz perces "kötelező olvasmány" csatolható egy nagy mestertől: [link]

2015. jún. 22. 19:41
 23/27 anonim ***** válasza:
43%

A Föld pusztulását az alábbi dolgok okozhatják (amiről hallottam):

-Egy közeli csillag halála (gammakitörés)

-Aszteroida becsapódás

-A Nap vörös óriássá válása

-Az univerzum folyamatos tágulása (kihűlés)

-Az Androméda és a Tejút összeütközése

Nagyon szerény véleményem szerint, mivel csupán hobbi jelleggel tájékozódok a témában, szerintem az első kettő a legvalószínűbb rövid időn belül (pár tízezer év). Néhány cikk:

[link]

[link]

2015. jún. 24. 06:14
 24/27 anonim ***** válasza:
90%
23-asnak: mivel az utolsó három folyamat időskálája elképzelhetetlenül hosszú emberi léptékkel mérve, ezért nyilvánvaló, hogy az első kettő az, amelyik reális veszélyt hordozhat magában. Ebből az aszteroida ellen még lehetne védekezni, de a gamma-kitörés ellen nem. És azt ugye még előre jelezni sem lehet. Talán annyi időnk maradna, hogy mindenki megássa a saját sírját, aztán belefeküdjön.
2015. jún. 24. 10:06
 25/27 anonim ***** válasza:

Szia,

Ezért írtam a rövid ídőn belülre, hogy pár 10 ezer év. Igazából nemtudom, hogy hány fényév a biztonsági határ, de ha mellettünk eldurran egy csillag, akkor helló van. Kezdheti a természet előről. Ja és volt már pár reboot, nekünk is jöhet egy, és ez ellen csak az űrutazás tud segíteni. Igazából gammakitörésig nem is nagyon kell elmenni, elég lenne az Apofisz nevű aszteroida.

2015. jún. 24. 17:43
 26/27 anonim ***** válasza:
88%

Nem hiszem.

Mennyi esély van arra, hogy egy akkora aszteroida jöjjön erre, amit nem tud a Föld légköre elégetni?

A veszélyt szerintem inkább a légszennyezés jelenti. Holnap megint beülnek az emberek az autójukba és teleeregetik a levegőt kipufogógázzal. Előbb-utóbb sikerül elérni, hogy az összes ember meghaljon, olyan legyen a levegő. De egyébként is szennyeződnek a vízkészletek, fajok pusztulnak ki, és az üvegházhatás növekszik. Régen nem volt ilyen meleg nyáron. És ott az ózonlyuk. Én nem vagyok tudós, de inkább ezekben látom a veszélyt, mint valami kozmikus dologban. Valamelyik közeli csillag elérné a fősorozati fázisa végét? Nem nagy esély van rá. Valami becsapódna? De aki ért ehhez, biztos jobban meg tudja mondani.

Én csodálom, hogy megvagyunk még egyáltalán azután, amit a környezetünkkel teszünk.

2015. júl. 23. 22:31
 27/27 anonim ***** válasza:
23%
zsuzska..
2017. aug. 23. 02:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!