Milyen gyorsan szaporodnak a baktériumok a csapvízben szobahőmérsékleten, ill.30-35 fokban napfénynek kitéve (színtelen, átlátszó üvegben)?
Figyelt kérdés
Kb. hány óra után nem tanácsos meginni? És változik-e jelentősen ez, ha a csapból való kifolyatást követően rögtön felforraljuk, és úgy hagyjuk állni?2015. jún. 18. 08:37
1/2 anonim válasza:
Napfenynek kiteve? Kinyulnak attol a bacik is. Par ora alatt, tok mindegy hol tarolod a vizet, semmi baja nem lesz.
Ha felforralod, ez lezart uvegben tarolod, kb. barmeddig 'elall'.
2/2 anonim válasza:
Attól függ, hogy pontosan milyen baktériumról van szó. Egysejtűek is el tudnak szaporodni, meg algák. Ráadásuk ezek összességében életközösséget alkothatnak és egy kis tápléléklánc alakult ki. Annyi biztos, hogy magasabb hőmérsékleten gyorsabb a szaporodás és fényben a zöldmoszatok is jobban szaporodnak. A dolog összetett mivolta miatt a kérdésre nem lehet egzakt választ adni. A régi görögök a amforákban tárolt ivóvízbe 1 db ezüstpénzt dobtak, attól tovább maradt iható a víz (ne poshadt meg olyan gyorsan), ma már tudható, hogy ez a vízbe jutó kevés ezüst ion bakteriosztatikus és baktericid hatása miatt következett be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!