Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem tagadjuk meg a...

Miért nem tagadjuk meg a programunkat?

Figyelt kérdés

Az ember öntudatra ébredése az evolúció egyik legnagyobb hibája volt. Túlságosan is öntudatosak lettünk. A természet olyat teremtett, amit elkülönített magától. A természet törvényei szerint nincs is létjogosultságunk.

Annak az illúziója alatt sínylődünk, hogy van saját identitásunk, amit az érzékszervi tapasztalataink és az érzékeink alakítanak. Úgy vagyunk programozva, hogy azt higgyük, mindenki lehet valaki, pedig valójában mindenki egy senki. Szerintem a becsülendő dolog a fajunktól az lenne, ha megtagadnánk a programozásunk, nem szaporodnánk tovább, kéz a kézben tartanánk a kihalás felé.

2015. jún. 13. 19:59
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
#19 Megfutamodhatsz, de el nem menekülhetsz! Ezt jól jegyezd meg.
2015. jún. 14. 19:07
 22/26 anonim ***** válasza:

Tipikus pesszimista, problémakerülő pszichés alkat vagy.

"Ezt jól jegyezd meg." :))

2015. jún. 14. 19:25
 23/26 anonim ***** válasza:
Ez érzelmes hülyeség, nem más.
2015. jún. 15. 12:20
 24/26 anonim válasza:

A filozófiád alapból feltételezéssel indít: "csak anyag vagyunk, az evolúció hozott létre, és ezért így és így kellene cselekdnünk."

Jó, vizsgáljuk meg a filozófiádat! Ha öntudatra ébredt vegyizsákok vagyunk, akkor az evolúció mechanizmusa miatt két tevékenység kellene, hogy meghatározó legyen: 1. önmagunk életben tartása, és 2. a fajunk fenntartása.

A filozófiád ennél a pontnál elvérzett: miért pusztítsa ki magát az emberiség? Pont, hogy ez menne szembe a természet (biológiai) törvényével.

De én inkább egy másik dologra hívnám föl a figyelmet! Ha evolúcióval jöttünk létre, és e mechanizmus elvileg csak azoknak a tulajdonságoknak, képességeknek, szerveknek, magatartási formáknak stb. az elterjedését teheti lehetővé egy fajon belül, ami növeli annak a fajnak a rátermettségét, akkor hogyan alakulhattak ki olyan vallási rendszerek, mint például a budhhizmus, vagy számos hindu vallás, amik erősen korlátozzák, vagy teljesen beszüntetik a szexualitást?! Hogy engedhette az evolúció ezen vallások kialakulását? Inkább ez a kérdés.

Meg az, hogy mi van, ha valójában van valami transzcendens eredete az individuumoknak (nem zárja ki semmi, de sok rejtélyt megmagyarázna), és az egész alapfeltevésed (hogy pusztán anyag vagyunk) téves?

2015. jún. 19. 11:05
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
A vallásnak és a háborúknak is van evolúciós előnye. A vallásos emberek (már amelyik) tesz azért, hogy a közösség fennmaradjon. Olyanokra gondolok: szegényeknek étel, gyógyszer, ruhaosztás, stb. a saját fajtársakról való gondoskodás. Ez a fajfenntartást segíti. A háborút pedig lehetne szelekciónak is nevezni. Ez lehet, hogy nem tetszik, de egy háború sújtotta országban azok maradnak életben, akik a legjobban élni akarnak és akik mindennel megvannak kenve (lásd Sztálingrád ostroma, ahol sokan az éhhalál helyett megették a halott társaikat).
2015. jún. 21. 20:23
 26/26 anonim válasza:
100%

utolsó: én nem értem az érvedet. Az ateisták is osztanak ételt, és gyógyítanak, és az állatok is vigyáznak a fajtársaikra, pedig biztosan nem vallásosak... amire én rámutattam, az az, hogy mi a fenének terjedt volna le egy olyan tulajdonság, mint a cölibátus tartása, amikor az marhára nem segíti a fajfenntartás? Az érzéki vágyak megfékezésének minden formája ellene megy az evolcúió "érdekének". Nem kellen, hogy ezek az effektusok létezzenek. Ezt az érvemet cáfold, ne csak lepontozz, aztán harmatgyenge érvekkel okoskodj...

Na, lehet tovább lepontozni... csak nehogy valaki magyarázatot adjon az effélle vallási érzületek kialakulására...

2015. jún. 22. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!