Mi az általános vélekedés a gyógyszerészekről és magáról a gyógyszerészetről?
Én vegyészmérnöknek tanulok, de szerintem a megbecsülésben nincs olyan nagy különbség. Értékes tagja lehetsz a társadalomnak, de ez a megítélésen nem nagyon látszik. Ha ilyen pályára mész, akkor készülj fel arra, hogy nagyon sok ember szerint a gyógyszereket csak azért csinálják, hogy megbetegítsék és kihasználják az embereket és jól megszedjék magukat a gyógyszergyárak. Egy tudományos körben meg fognak becsülni, de nem egy régi ismerős vagy családtag fogja húzni az orrát, hogy te milyen gonosz vagy, mert gyógyszerészettel foglalkozol, és a valóságban ti csak összeesküsztök hogy elrejtsétek a nagy igazságot. És akkor elmondja a nagy igazságot, ami mindent gyógyít (pl homokot kell enni, vagy hasonló okosságot), neked pedig végig kell ülni anélkül hogy megfojtanád.
Anyagi szempontból a vegyészmérnöki jobb, de szerintem nehezebb is. Itt sok matek van, sok fizika, géptan, stb. Egy mérnöki szemléletű irányzat. Mondjuk csak sejtéseim vannak arról, hogy a gyógyszerészeti milyen nehézségű.
Hát nekem más tapasztalataim vannak.
Lényeg: akármelyiket választod, a másikat kötelezően utálni kell. :)
nekem volt szerencsém orvosihoz is meg mechatronikai mérnökihez is
akkor én most ítélkezhetek?
Én is ezt tudom mondani,mint az előző.
Össze se lehet hasonlítani. Gyógyszerésznek tanulok de előtte jártam cseppet vegyészmérnökire, sokkal több szabadidő, lazább szorgalmi és vizsgaidőszak volt a mérnökin.
A legnehezebb kémiás szak egyébként úgy hallottam, hogy a vegyész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!