A homosapiens sapiens után mi jön?
Poszthumán, illetve transzhumán. Ld. a transzhumanizmus. :) Ha már a világon az egyik legnagyobb képviselője a mozgalomnak egy magyar származású író (István Zoltán), aki nem mellesleg elnökjelölt a 2016-os USA választásokon, érdemes utána járni. ;) (Nyilván tök esélytelen a pasi, ő is tudja, a poszhumanizmust szeretné reklámozni.)
A transzhumanizmus (ami a poszthumanizmusnak egy ágazata) arra alapul, hogy technikai módszerekkel fejlesszük tovább az emberi szervezetet. A táplálékkiegészítőktől a génmódosításon át a beültetésekig sok minden van.
De a legismertebb célkitűzés a halál legyőzése. Longevity project és társai.
Ha így haladunk, szerintem nem lesz már mit-kit elnevezni, és az sem lesz, aki majd az utódaink nevén fog gondolkodni.
Robotok lesznek, amelyek átveszik a hatalmat az ember felett, ha továbbra is így haladunk, így csináljuk.
Lehet, hogy már bolygó sem lesz, élettér sem lesz...
Szerintem előbb lesz az emberi elme elektronikus agyba átvihető, mint az emberi szinten gondolkodó robot megjelenése. És tényleg lehet az emberi jövő egyik alternatívája a megválás a biológiai testtől.
A robotok hatalomátvételében nem hiszek, de az emberek ellen, emberek által programozott robotok veszélye erősen megvan.
5-ös vagyok!
Én is arról beszéltem! A saját magunk által készített, egyre okosodó, gondolkodó, stb. stb. robotokról... addig-addig okosítjuk őket, hogy a végén még a gondolkodást, a probléma-megoldás kigondolását is rájuk bízzuk, a saját kényelmünk = lustaságunk érdekében, míg a végén majd azt is a robotok mondják meg, hogy én mikor "ereszthetek el egy kismadarat"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!