Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A homosapiens sapiens után mi...

A homosapiens sapiens után mi jön?

Figyelt kérdés
2015. jún. 5. 05:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%
Nem lehet előre megjósolni se, hogy "mi" jön se azt, hogy minek fogják nevezni. Erről majd őseinket kell megkérdezni :)
2015. jún. 5. 05:37
 2/14 anonim ***** válasza:
"Erről majd őseinket kell megkérdezni" Pontosabban azokat, akiknek mi vagyunk az ősei...
2015. jún. 5. 06:56
 3/14 Wadmalac ***** válasza:
92%
Ha követjük a névadási szokást, jöhet a homo supersapiens, majd homo electrus. :)
2015. jún. 5. 07:19
 4/14 anonim ***** válasza:

Poszthumán, illetve transzhumán. Ld. a transzhumanizmus. :) Ha már a világon az egyik legnagyobb képviselője a mozgalomnak egy magyar származású író (István Zoltán), aki nem mellesleg elnökjelölt a 2016-os USA választásokon, érdemes utána járni. ;) (Nyilván tök esélytelen a pasi, ő is tudja, a poszhumanizmust szeretné reklámozni.)

A transzhumanizmus (ami a poszthumanizmusnak egy ágazata) arra alapul, hogy technikai módszerekkel fejlesszük tovább az emberi szervezetet. A táplálékkiegészítőktől a génmódosításon át a beültetésekig sok minden van.

De a legismertebb célkitűzés a halál legyőzése. Longevity project és társai.

2015. jún. 5. 07:19
 5/14 anonim ***** válasza:
33%

Ha így haladunk, szerintem nem lesz már mit-kit elnevezni, és az sem lesz, aki majd az utódaink nevén fog gondolkodni.

Robotok lesznek, amelyek átveszik a hatalmat az ember felett, ha továbbra is így haladunk, így csináljuk.

Lehet, hogy már bolygó sem lesz, élettér sem lesz...

2015. jún. 5. 07:31
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
5-tel egyetértek, feltűnően felgyorsult a folyamat a nemek alatti, sőt az emberalatti masszába való olvadás felé... De jöjjön, aminek jönni kell!
2015. jún. 5. 08:32
 7/14 Wadmalac ***** válasza:
100%

Szerintem előbb lesz az emberi elme elektronikus agyba átvihető, mint az emberi szinten gondolkodó robot megjelenése. És tényleg lehet az emberi jövő egyik alternatívája a megválás a biológiai testtől.

A robotok hatalomátvételében nem hiszek, de az emberek ellen, emberek által programozott robotok veszélye erősen megvan.

2015. jún. 5. 09:24
 8/14 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Én is arról beszéltem! A saját magunk által készített, egyre okosodó, gondolkodó, stb. stb. robotokról... addig-addig okosítjuk őket, hogy a végén még a gondolkodást, a probléma-megoldás kigondolását is rájuk bízzuk, a saját kényelmünk = lustaságunk érdekében, míg a végén majd azt is a robotok mondják meg, hogy én mikor "ereszthetek el egy kismadarat"

2015. jún. 5. 09:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Az evoluciónak itt már szerepe sincs? Nem képzelhető el hogy biológiilag is változás megy végbe? Pl homosapiensből a homosapiens sapiens csak 30000 éve alakult ki. Vajon ha ezt a mintát vesszük alapul akkor mi következne? pl 10000év mulva vagy akár 100000?
2015. jún. 5. 11:46
 10/14 Wadmalac ***** válasza:
Nem kizárt, hogy lesz kasztszerű szeparálódás. Lesz a homo supersapiens, az okos, meg lesz a homo operens, mint a hangya dolgozók. :)
2015. jún. 5. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!