Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért írnak egyesek ezen az...

Miért írnak egyesek ezen az oldalon olyan hozzászólásokat, hogy nincs evolúció?

Figyelt kérdés

Egy kérdésnél láttam egy ilyen választ, na gondoltam valaki nagyon vicces kedvében van, de aztán láttam több ilyen hozzászólást, sőt kérdést is...

Ezek komolyan gondolják ezt, vagy ez valami gyk-s trollkodás?

Valamelyikük még meg is indokolta, hogy evolúció azért nincs, mert ki látott olyat, hogy egy faj átalakul egy másikká!

Most komolyan mi ez? :D

Tudom, hogy sok hülye ember van, de mondjátok hogy ez nem komoly..

2015. jún. 3. 14:23
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt ezerszer leírtam már, mert szerintem is így van, de a kreásokról ez is lepereg, mert a dogmatikus gondolkodás nem képes értelmes kompromisszumokra sem. "

Logikus ez? Ha szükséges kompromisszum, akkor nem az igazságot akarjuk, hanem egy mindenkinek megfelelő elméletet. Ezzel ezt állítod. Kreacionisták nem hajlandóak kompromisszumra, mert az igazság nem relatív, hanem abszolút. Tehát, aki nem hajlandó állandóan változtatni az elméleteit, logikailag inkább ő áll az igazságban, ez belátható

2015. júl. 14. 13:15
 32/35 anonim ***** válasza:
77%

"Kreacionisták nem hajlandóak kompromisszumra, mert az igazság nem relatív, hanem abszolút."

-Haha, nagy szavak, abszolút igazság... És ki dönti el, hogy mi az? Te? :D

"Tehát, aki nem hajlandó állandóan változtatni az elméleteit, logikailag inkább ő áll az igazságban, ez belátható."

-Ha meg az igazság abszolút, akkor meg hogyan lehet olyat mondani, hogy "inkább ő áll az igazságban"... Vagy igaza van, vagy nem, ha már abszolút igazság.

-A vallási fanatikusokat nem az jellemzi, hogy "nem hajlandók állandóan változtatni a véleményüket" (bújtatva hamis alternatíva az érvelésedben), hanem hogy a világon semmi hatására nem változtatnak az álláspontjukon. Magyarul dogmatikusan hisznek.

Tudományos szempontból nagyon finoman fogalmazva is "nem falszifikálható" az álláspontjuk.

Ellenben a tudományos álláspont falszifikálható (nem arról van szó, hogy állandóan változtatnák a nézetüket a tudósok, főleg nem csak úgy azért, hogy másnak tessen, hanem tények ás cáfolatok hatására), éppen ezért bízhatunk benne jobban.

2015. júl. 14. 14:28
 33/35 anonim ***** válasza:
65%
Vallási fanatikusok állították már azt is, hogy a Föld 6000 éves, meg hogy a Nap kering a Föld körül... Ma már kevés fanatikus merné ezeket állítani, ez is valamiféle fölvilágosodásra utal.
2015. júl. 14. 14:31
 34/35 anonim ***** válasza:
83%
Ja és a 6000 évre is "úgy jöttek rá", hogy összeadogatták egy biznyos könyvből. Egy olyan könyvből, amiben a kígyók beszélnek, egy szűz nő gyereket szül, egy zsidó férfi kettéválaszta egy tengert, más pedig járt a vizen.
2015. júl. 14. 14:39
 35/35 Wadmalac ***** válasza:
65%
Minden tankönyv, tudományos értekezés, írásos bizonyíték hazugság nekik, de persze az az egy könyv, A Könyv, az önmagában elég nekik bizonyítéknak. Na így végképp nincs értelme vitázni.
2015. júl. 14. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!