Miért írnak egyesek ezen az oldalon olyan hozzászólásokat, hogy nincs evolúció?
Egy kérdésnél láttam egy ilyen választ, na gondoltam valaki nagyon vicces kedvében van, de aztán láttam több ilyen hozzászólást, sőt kérdést is...
Ezek komolyan gondolják ezt, vagy ez valami gyk-s trollkodás?
Valamelyikük még meg is indokolta, hogy evolúció azért nincs, mert ki látott olyat, hogy egy faj átalakul egy másikká!
Most komolyan mi ez? :D
Tudom, hogy sok hülye ember van, de mondjátok hogy ez nem komoly..
@69%
Pontosan mit akarsz itt? Az evolúció bizonyítékai érdekelnek? Tessék:
Vagy mi?
Ha konkrét kérdésed van, írj ki róla kérdést, ne itt hergeld az embereket. Ha általános kérdésed van, akkor olvass utána. És ne csodálkozz, hogy az emberek nem bírnak, ha bunkón és éretlenül viselkedsz.
# 14
Tényleg ezzel bizonyítod az evolúciót? :D Akkor be kell látnom, tényleg komolytalan a kérdés.
Legtöbben vallási szempontból utasítják el az elméletet, de tudományos szempontból is sok probléma van vele. A meglevő közvetett bizonyítékok bőségük ellenére nem éppen kielégítőek objektív szempontból: ha az elmélet igaz lenne, azt látnánk, hogy a fosszíliák nagyobb része köztes állapotot képvisel, ehhez képest a köztes állapotokat nagyítóval keresik, és alig találják. Ráadásul az elmélet hívei az elmúlt 150 évben nem riadtak vissza "egyértelmű bizonyítékok", köztes fázisok hamisításától sem, ami bár nem cáfolja az elméletet, de mindenesetre "gyanússá" teszi.
Viszont sokan, akik evolúcióról beszélnek, nem is tudják, miről van szó, hiszen az elmélet változik. Az a darwini elképzelés, amiről 50 éve még őrjöngve hirdettek "bizonyított tényként", ma már meghaladott (random mutáció, kiválasztódás kizárólag önérdek-érvényesítés által, stb).
"tudományos szempontból is sok probléma van vele"
Persze, a kreósok által kitalált szalmabábjaival tényleg vannak problémák. A vallási alapon direkt félreértelmezett elméleteket vizsgálni, és ezekben tudományos problémákat találni nem tudomány.
"ha az elmélet igaz lenne, azt látnánk, hogy a fosszíliák nagyobb része köztes állapotot képvisel"
Nem igaz. Az evolúció elmélete kevés átmeneti állapotot jelez előre.
1) A legtöbb változás esetén nem is értelmezhető az átmeneti állapot
2) Ahol igen, ott pontosan azért, mert a változások nagyon gyorsan mennek végbe, és ezek között hosszú egyensúlyi periódusok vannak. vagyis időben a század részét teszik ki ezek a változási szakaszok az "egyensúlyi" szakaszoknak. És ezek a fejlődési esetek is csak kis százalékát teszik ki az összes fajnak.
"a köztes állapotokat nagyítóval keresik, és alig találják"
Ez sem igaz.
"Ráadásul az elmélet hívei az elmúlt 150 évben nem riadtak vissza "egyértelmű bizonyítékok", köztes fázisok hamisításától sem, ami bár nem cáfolja az elméletet, de mindenesetre "gyanússá" teszi."
Tényleg? Mutatnál erre egy darab példát? Vagy ez is csak olyan, mint a rossz sorrendű fosszíliák, amikre számtalan példa van, de soha egyetlen egyet sem sikerült még senkinek mutatnia...
"Az a darwini elképzelés, amiről 50 éve még őrjöngve hirdettek "bizonyított tényként", ma már meghaladott (random mutáció, kiválasztódás kizárólag önérdek-érvényesítés által, stb). "
Természetesen nem kizárólag önérdek érvényesítés által történik a kiválasztódás, főleg fejlettebb élőlények esetén. De ezt már Darwin sem így gondolta. A random mutáció és természetes kiválasztódás pedig még mindig az evolúció alapjai. Úgyhogy itt egy érvbe sikerült két hazugságot - bocsánat, jóindulatú vagyok. Tévedést. - zsúfolni.
Az oldal amit linkeltél pedig több helyen hazudik, mint amennyit egy nap alatt cáfolni tudnék. De szerencsére már megtették helyettem:
Csak egy apróság: az általad linkelt oldal állítása szerint 26 db olyan helyet találtak, ahol a fosszíliák az evolúció elmélete szerinti helyzetben vannak, és 26000 olyat, ahol nem. Egyik adatra sem találtam abszolút semmilyen forrást, leszámítva az általad linkelt oldalt, és az általam linkelt cáfolatot. Az író tök simán a seggéből húzta elő ezeket az adatokat, semmi közük a valósághoz. Csak úgy megjegyzem, hogy a szalmabáb érvelés és logikai hibák mellett adatokat is hamisítotok/találtok ki, ami igazán nem szép dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!