Miért írnak egyesek ezen az oldalon olyan hozzászólásokat, hogy nincs evolúció?
Egy kérdésnél láttam egy ilyen választ, na gondoltam valaki nagyon vicces kedvében van, de aztán láttam több ilyen hozzászólást, sőt kérdést is...
Ezek komolyan gondolják ezt, vagy ez valami gyk-s trollkodás?
Valamelyikük még meg is indokolta, hogy evolúció azért nincs, mert ki látott olyat, hogy egy faj átalakul egy másikká!
Most komolyan mi ez? :D
Tudom, hogy sok hülye ember van, de mondjátok hogy ez nem komoly..
Na itt a következő helyzet áll fent.
Van az evolúció amit "kitalált" Darwin.
És van a Biblia, amit egyszer csak megírt valaki, és szent írásnak vesszük.
Mi a különbség?
Az evolúcióra igenis vannak bizonyítékok. Ehhez elég, ha a nagyérdemű kinyit egy 12. osztály számára szóló biológia könyvet, és értve elolvassa. Ott arra is vannak többek között felvetések, hogy az élettelenből hogyan lett élő, vagy a sejtek hogyan szerveződtek össze.
A Biblia pedig... Kezdjük ott, hogy én nem ítélem el aki vallásos. Joga van a hitéhez, és azért a legtöbb embernek ad egy erkölcsi alapot. (Persze a képmutatókat félretéve.)
Én viszont még senkit se láttam, aki vízből bort csinált volna, vagy feltámadt volna, esetleg megállította volna a Napot az égbolton. Persze mondhatjuk, hogy akárki nem is képes rá. De hol a magyarázat erre? Sehol, csak hinni lehet benne.
Így a logikusan, ésszel gondolkozó emberek számára, akikbe nem lett belenevelve a hit, felvetődik a kérdés. Akár az evolúcióra, akár a hitre vonatkozóan. És én úgy gondolom az elsőben több potenciált látnak.
Egyébként hozzátenném, hogy az evolúció és az, hogy Isten teremtette a világot nem zárja ki egymást. Az evolúció a "teremtés" utáni fejlődésre vonatkozik, amelyet több egyház is elfogadott már.
"Én elhinném hogy van, ha már végre valaki elfogadható magyarázatot adna arra, hogy:
"az élet fokozatosan egy sejtből fejlődött ki, amely pedig az élettelen anyagból képződött..."
És az mégis akkor hogy?? Kérdező??"
Mondd el már légyszíves itt, a GYK-n egy kommentben, pontosan hogyan működik az Ariane hordozórakéta, hogy a p****ba tud egy műholdat méterre pontosan kijelölt pályára tenni a Föld körül?
Ja, nem tudod, csak linkelgetsz mindenféle tudósokat akik tutira hazudnak meg hivatkozol a tudományra? Akkor te is csak elhiszed ezt a világméretű humbugot, nincs is Ariane hordozórakéta.
Éljen a kreacionista logika.
A tudomány nem harcol a vallás ellen, mert q-ra nem érdekli, nem érinti a területét, a vallás támadja állandóan a tudományt, mert az elavult dogmái úton-útfélen pofára esnek a tudományos bizonyítékokon.
Gyerekek! Ideje lenne, hogy tanuljatok. A tudatlanság nem bűn, de ha fegyverként akarjátok használni a tudás ellen, akkor úgyis vesztésre ítélt harc.
"Egyébként hozzátenném, hogy az evolúció és az, hogy Isten teremtette a világot nem zárja ki egymást. Az evolúció a "teremtés" utáni fejlődésre vonatkozik, amelyet több egyház is elfogadott már."
Ezt ezerszer leírtam már, mert szerintem is így van, de a kreásokról ez is lepereg, mert a dogmatikus gondolkodás nem képes értelmes kompromisszumokra sem.
Már volt olyan elborult fanatikus őrült is, aki, miután leírtam, hogy a katolikus pápa is elismerte az evolúciót és az ősrobbanás létezésének lehetőségét, azt írta, a pápa a sátán követe. Na most ilyen emberrel mi értelme van vitázni?
A csodák hit által működnek. Az ateisták először látni akarnak azután hinni, pedig nem ez a törvénye.
Márk 6:4.
Jézus pedig monda nékik: Nincs próféta tisztesség nélkül csak a maga hazájában, és a rokonai között és a maga házában.
5.
Nem is tehet vala ott semmi csodát, csak nehány beteget gyógyíta meg, rájok vetvén kezeit.
6.
És csodálkozik vala azoknak hitetlenségén. Aztán köröskörül járja vala a falvakat, tanítván.
"Az ateisták először látni akarnak azután hinni, pedig nem ez a törvénye."
A kreacionisták, konteósok, ezó-mániákusok meg hisznek, akkor is, ha a szemüket kiszúrja, hogy hülyeségben.
És a tudomány területén ez állatira nem működik.
A bibliai idézeteknek lehet helye ott, ahol arra kell példa, hogyan éljél. De ott nemigen, ahol az a kérdés, mi a tudomány, mi a vakhit.
"Ennél sokkal kevesebbről biológia doktori értekezéseket lehet írni! Joggal."
Tehát csak a tudósok tudhatják, hogy a teremtés igaz vagy az evolúció? Csak az evolúció "bizonyít" olyan bonyolult módon, hogy azt higgyük, igaz az evolúció, csak mi halandók nem érthetjük meg.
Isten ennél igazságosabb. Úgy teremtette a világot, hogy ha valaki nem akarja mindenáron megtagadni, akkor a teremtett dolgokból simán rájöhet, hogy a teremtés az igaz
Róma
1,18 Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
1,19 Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
1,20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
"Az evolúcióra igenis vannak bizonyítékok. Ehhez elég, ha a nagyérdemű kinyit egy 12. osztály számára szóló biológia könyvet, és értve elolvassa. Ott arra is vannak többek között felvetések, hogy az élettelenből hogyan lett élő, vagy a sejtek hogyan szerveződtek össze. "
Összevágva: Az evolúcióra igenis vannak bizonyítékok = Ott arra is vannak többek között felvetések.
A feltevések nagy bizonyítékok...
Feltevések... Tehát az evolúció feltevésekkel van "bizonyítva". Stimmel. A teremtéshez és az evolúcióhoz is hit kell
ZSidó
11,1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
11,2 Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.
11,3 Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!