Miért írnak egyesek ezen az oldalon olyan hozzászólásokat, hogy nincs evolúció?
Egy kérdésnél láttam egy ilyen választ, na gondoltam valaki nagyon vicces kedvében van, de aztán láttam több ilyen hozzászólást, sőt kérdést is...
Ezek komolyan gondolják ezt, vagy ez valami gyk-s trollkodás?
Valamelyikük még meg is indokolta, hogy evolúció azért nincs, mert ki látott olyat, hogy egy faj átalakul egy másikká!
Most komolyan mi ez? :D
Tudom, hogy sok hülye ember van, de mondjátok hogy ez nem komoly..
Ez egy világ szintű jelenség. A keresztények és muszlimok körében is elterjedt, hogy aki hisz az evolúcióban, az rossz keresztény/muszlim, és ezért nagyon sokan vallásos alapon elutasítják. Helyette abban hisznek, hogy isten úgy teremtett mindent ahogy most van, és az egész ősrobbanás, kozmikus rendszerek létrejötte, majd élet kialakulása és fejlődése evolúcióval csak a sátán kitalációja hogy megtévessze az igaz hívőt.
Az USA indította el ezt az egészet, de sajnos Európára is átterjedt.
Isten létére nincsenek bizonyítékok, így feltenni a nem létét logikus. Ugyanúgy, ahogy felteszed végtelen sok egyéb dolog nem létét is, mivel nincs rájuk bizonyíték. Ellenben az evolúcióra van bizonyíték, nem is kevés, így feltenni hogy nem igaz nem logikus.
Ha csak a főkérdést vesszük, nem a magyarázat részt, akkor részben így van. De egyáltalán nem vallási okból.
Az evolúciót a természetes szelekció szemszögéből tekintve a mai orvostudomány bizony nem szolgálja az életrevalóbbak fennmaradását.
Az evolúció szemszögéből:
"A túlélési és(/vagy) szaporodási esélyt növelő mutánsok gyakorisága viszont tendenciózusan növekszik nemzedékről-nemzedékre."
A mindenféle gyógyszerek, és egyéb beavatkozások hatására életben maradnak (és szaporodnak) azok az egyedek is, akik egyébként nem lennének életképesek. (Ami persze nem gond, én is szívesen élek, pedig nem éppen életképesen jöttem a világra.)
Ebből kifolyólag az evolúció ma a "civilizált" világban nem feltétlen jelenti a természetes kiválasztódás alapján történő genetikai fejlődést.
Én elhinném hogy van, ha már végre valaki elfogadható magyarázatot adna arra, hogy:
"az élet fokozatosan egy sejtből fejlődött ki, amely pedig az élettelen anyagból képződött..."
És az mégis akkor hogy?? Kérdező??
@8. Elvárod, hogy erre két-három mondatban korrekt választ kapj itt?
Ennél sokkal kevesebbről biológia doktori értekezéseket lehet írni! Joggal.
Ezek nem olyan laza kérdések.
Biztosan annak van igaza, aki a legrövidebb, legegyszerűbb választ adja? Pl. Isten, hit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!