1=gyök1=gyök (1*1) =gyök ( (-1) * (-1) ) =gyök (-1) *gyök (-1) =i*i=i^2=-1 Hol a hiba?
Figyelt kérdés
Az egyik óránkon "rejtvényeket" szoktunk kapni, a megoldást viszont nem mondja el a tanár, és akárhogy nézem, nem látom. Nincs tétje annak, hogy megoldjuk-e, vagy sem, de engem nagyon érdekel.2015. máj. 31. 12:23
3/6 anonim válasza:
Az imaginárius egység négyzete az + 1 mivel egy szám négyzete csak pozitív lehet
5/6 anonim válasza:
12:59-nél a pont. A komplex n-edik gyök az n szám halmaza.
A gyök(1) az lehet –1 és 1 is, mint ahogy a gyök(–1) is lehet –i és i is. Tehát 1 ≠ gyök(1) és gyök(–1) ≠ i, ahogy az első két válaszoló írta.
6/6 A kérdező kommentje:
Jaj, a megoldás csak a szememet szúrta ki! Én mindenre gondoltam, csak erre nem. Köszönöm a választ. :)
2015. máj. 31. 13:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!