Mi értelme van a kémiának?
Rengeteg mindent tanul az ember (sőt, még majd egyetemen is...) amit soha nem kell használni. De tényleg csak annak kell, aki vegyész, orvos, gyógyszerész vagy ilyesmi szeretne lenni.
Inkább arra megy ki a játék, hogy felkészítsenek (majd egyetemre) arra, hogy van x oldal tudományos, száraz szöveg, akkor annak az összefüggéseit átlásd, vissza tudd adni hogy miről is van szó...
Ha nem fogsz vele foglalkozni, akkor csak a tudás. Annak is vannak előnyei. pl: nehezebben lehet átverni, házi praktikák, esetleg ha más munkakörben szükséged van rá, akkor nem vagy teljesen analfabéta a témában.
De igazából a gimis kémia csak megalapozza egy kicsit az egyetemet a vegyipari szakemberek számára. Akik aztán az olajat, az ételeket, a színezékeket, műanyagokat, energetikát, gyógyszereket, speciális anyagokat, és úgy általánosságban szinte mindent biztosítanak a kényelmes életedhez.
Azért van szükség középfokú kémiaoktatásra, hogy megalapozott legyen a felsőfokú kémiaoktatás, és így a világ működni tudjon.
Relatív a dolog. Aki ilyen téren tanul tovább, annak elég fontos. Van, akit nem érdekel és sosem fogja használni.
Azzal én is egyetértek, hogy több gyakorlatias dolgot kéne belőle tanítani, kevesebb feleslegest. Pl. az atomok elektronegativitását nem sokan használják életük során, de a sósavval való tisztítást igen.
Régen én sem értettem az értelmét, de amikor már a 100. embertől látom konteós oldalakon, hogy a só azért mérgező, mert van benne klór, elgondolkozom a dolgon... :D
Ja, hát ha pultosnak vagy pincérnek megy az ember, akkor tényleg felesleges az oktatása.
Egyébként meg nincs olyan tudományág, ahol ne kéne mondjuk keverni, egyenlettel.
Mi értelme van a kémiának?
Ha senki nem foglalkozott volna vele, akkor nemcsak szappanod, de műanyagod sem lenne - így sem villanykapcsolód, sem autód, sem számítógéped...
Ez a kérdés sem lenne itt kiírva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!