Mi értelme a kémiának?
Sziasztok!
Jelenleg 10. osztályos középiskolás tanuló vagyok, és már a 2. évem ez, amikor naponta felteszem magamnak a kérdést, hogy mi értelme így, ennek a kémiának?
Adott egy idős tanárnő, aki alapvetően a dolgozatoknál kedvesen osztályoz, viszont az anyagot elmagyarázni normálisan nem tudja.
Eléggé sznob, lekezelő másokkal (mellékesen).
Az órák 90%-a abból áll, hogy késik óráról 5-10 percet, majd megmondja hogy mi az, amit jegyzeteljünk ki a könyvből (az anyagok fizikai tulajdonságait), és az utolsó 5 percben 1 oldalnyit leír a táblára mindenféle értelmetlen, bonyolult képlettel. Aki 5ös tanuló (1 ember a 27ből!!) az sem ért semmit, csak magol. Képtelen értelmesen elmagyarázni az anyagot, a tankönyvből tanulni pedig lehetetlen, gratulálok annak aki ezt megérti.
9. első félévében majdnem megbuktam, elég húzós volt. Jelenleg ez a veszély nem fenyeget, de ígyis megfájdul a fejem, ha az 1. oldalt elolvasom a kémia tankönyvben.
Nektek hogy ment a kémia? Mi a véleményetek róla?
Jelenleg 12-en állnak bukásra az osztályból.
Más osztályban is ez a helyzet.
Sajnos nem hinném, hogy találnék megoldást, nincs kémia tanár, 2 suliban (össze vagyunk vonva, de attól még 2 külön suli) tanít a kémiatanár, esély se lenne újat találni.
Viszont tényleg csapnivaló a tanár. 1 ember érettségizik a suliból kémiából, azért szerintem ez elég durva.
A kérdést rosszul tettem fel, persze a kémiának sok értelme van, de a tanárunk miért nem gondol arra, hogy a jövő nemzedékeinek kell majd tovább vinni a gyógyszeripart, vegyipart és az ő gyerekei, unokái érdekei is lesznek ezek a létszükséges dolgok.
Szerencsére már csak 2 hétig tanulunk kémiát, de jövőre is fog minket tanítani (nem kémiából), félő, hogy ugyanez lesz a helyzet.
Velünk is ugyan ez a helyzet.
Biztos vagyok benne, hogy a kedvenc tantárgyam is lehetne, ha más tanítaná!
Én most próbálok másik osztályba kerülni, ahol nem Ő tanít...
Nekünk 4évig lenne kémia...
Átérzem a helyzeted, bár nekünk a kémiatanár nagyszerű volt, megszerettette a kémiát velem, kémia szakra jelentkeztem, fizikából volt ilyen tanárunk 3 évig. 10 perc késés, a könyvét soha nem hozta, mindig elkérte valakitől, általában tőlem, de nem is használtuk, beszélt a focimeccsekről, showder klubról, megalázta a diákokat különféle beszólásokkal, olyan dolgokról, amihez semmi köze, egyik srác kancsi mindig viccelődött vele, majd dolgozat előtti órán: TK 5-oldaltól 75-oldalig kövi órán doga. Félévkor, évvégén meg egyesével kért el minket más órákról hogy lefeletethessen... tiszta szánalom ember...
Az dícséretes, hogy nem úgy állsz hozzá, hogy a kémia felesleges, hanem hogy ÍGY nem jó, amiben teljesen egyetértek. Ráadásul a 10-es anyag szerintem sokkalta nehezebb, mint a 9-es, szerves kémia nem pont a legkönnyebb, 11-ben ha jól tudom biokémiával kezdtek bioszból (nálunk így volt), ami erre épül...
Mindenesetre sok sikert és kitartást kívánok, mert megoldást már nem tudok adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!