Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi értelme a kémiának?

Mi értelme a kémiának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg 10. osztályos középiskolás tanuló vagyok, és már a 2. évem ez, amikor naponta felteszem magamnak a kérdést, hogy mi értelme így, ennek a kémiának?

Adott egy idős tanárnő, aki alapvetően a dolgozatoknál kedvesen osztályoz, viszont az anyagot elmagyarázni normálisan nem tudja.

Eléggé sznob, lekezelő másokkal (mellékesen).

Az órák 90%-a abból áll, hogy késik óráról 5-10 percet, majd megmondja hogy mi az, amit jegyzeteljünk ki a könyvből (az anyagok fizikai tulajdonságait), és az utolsó 5 percben 1 oldalnyit leír a táblára mindenféle értelmetlen, bonyolult képlettel. Aki 5ös tanuló (1 ember a 27ből!!) az sem ért semmit, csak magol. Képtelen értelmesen elmagyarázni az anyagot, a tankönyvből tanulni pedig lehetetlen, gratulálok annak aki ezt megérti.

9. első félévében majdnem megbuktam, elég húzós volt. Jelenleg ez a veszély nem fenyeget, de ígyis megfájdul a fejem, ha az 1. oldalt elolvasom a kémia tankönyvben.

Nektek hogy ment a kémia? Mi a véleményetek róla?

2010. jún. 3. 21:46
1 2
 11/11 anonim válasza:
51%

ha normál szinten oktattják értsd: nem vegyipariban:

nagy rakás nulla!

amugy a gyógyszer,mosószer,galvanizálás,kőolajfinomítás,műanyagipar, stb stb nagyon hosszan lehetne írni mind kémián alapszanak.

(de nem gagyi középiskolás szinten.a vegyipariban értettem miről van szó,a szakközépiskolában,meg nem.)

2011. aug. 27. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!