Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Agyátültetés elméletben....

Agyátültetés elméletben. Kinek a személyisége élne tovább?

Figyelt kérdés
Szóval tegyük fel elméleti alapon, hogy lehetséges lenne az agyátültetés. Ha van egy adott ember, aki új agyat kap, akkor az ki lenne (mármint személyiségileg) a műtét után? Az aki azelőtt is volt, vagy aki a donor volt? Esetleg a két személyiség összemosódna?
2010. febr. 24. 18:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Az agynak mindenhez köze van, így nyilván a donor lennél utána. Annyira, hogy ha pl. a donort kiskorában szexuálisan molesztálták, akkor te emlékeznél arra. Mert az akkor már a te agyadban van.
2010. febr. 24. 19:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: Pontosan, viszont nem úgy tudnád, hogy "a donort molesztálták", hanem inkább úgy, hogy "engem molesztáltak".

ötödik

2010. febr. 24. 19:31
 13/24 anonim válasza:
szerintem is az,akié az agy...de akkor már ne az agyat nevezzük donornak,hanem a testet...mert ugyebár az agy nem lehet a donor,mert ő fog továbbélni tudatosan...remélem értitek
2010. febr. 24. 19:31
 14/24 anonim ***** válasza:
Akkor a donor meghalna?
2010. febr. 24. 19:36
 15/24 A kérdező kommentje:

Hát én azt nevezem donornak, aki az agyat adja.(Bocsi 19:31:P) De hát az mégis csak egy szerv, és a donor szervet ad, nem pedig egy egész testet.

Igen a donor meghalna( akiből kiveszik az agyat). Mivel agy nélkül nem nagyon tudunk elleni :).

2010. febr. 24. 19:38
 16/24 A kérdező kommentje:

De pl, ha van egy agyhalott személy, illetve egy szellemileg ép, de testileg rokkan személy...

Amúgy alapvetően elítélem, isten mentsen meg minket az ilyesmitől, csak elméletben játszok a gondolattal.

2010. febr. 24. 19:40
 17/24 anonim ***** válasza:
Szerintem az agy a tudat központja.
2010. febr. 24. 19:44
 18/24 anonim ***** válasza:
szerintem meg olyan keveset tudunk erről, hogy nem lehet rá rendesen válaszolni. Énszerintem elméletben sem lehetséges agyátültetés. Ez azért nem olyan, hogy a megfelelő drótot a megfelelő helyre kell dugni. Legalábbis szerintem.
2010. febr. 24. 19:48
 19/24 A kérdező kommentje:

50 évvel ezelőtt még a szívátültetésről is ezt hittük..

Egyébként szerintem sem lehetséges, csak kíváncsi vagyok hogy szerintetek mi lenne ha...

Egyébként szerintem nem kizárólagosan a donor élne tovább, hanem a személyiségek összemosódnának.

2010. febr. 24. 19:54
 20/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem rosszul gondolod.

Te az agyad vagy! A tested csak rá van aggatva az agyadra (van még néhány idegközpont a testedben, de azok gyakorlatilag ugyanolyanok mindenkiben).

Ha átültetnék, akkor 100%-ban az agy dominálna az új testben - csak annyi változás történne, mint amikor a sofőr átül a járgányából egy másikba (először meg kell tanulnia, hogyan működik, mire képes - de utána már úgy használja, mint az előzőt).

Mondjuk az nem mindegy, hogy pl. bicikliről ülsz F1 autóba, hajóba vagy űrsiklóba - de attól még TE ülnél át és nem más. Minden emléked és a szemlyiséged minden jellemzője változatlanul megmaradna.

2010. febr. 24. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!