Agyátültetés elméletben. Kinek a személyisége élne tovább?
Utolsó: Pontosan, viszont nem úgy tudnád, hogy "a donort molesztálták", hanem inkább úgy, hogy "engem molesztáltak".
ötödik
Hát én azt nevezem donornak, aki az agyat adja.(Bocsi 19:31:P) De hát az mégis csak egy szerv, és a donor szervet ad, nem pedig egy egész testet.
Igen a donor meghalna( akiből kiveszik az agyat). Mivel agy nélkül nem nagyon tudunk elleni :).
De pl, ha van egy agyhalott személy, illetve egy szellemileg ép, de testileg rokkan személy...
Amúgy alapvetően elítélem, isten mentsen meg minket az ilyesmitől, csak elméletben játszok a gondolattal.
50 évvel ezelőtt még a szívátültetésről is ezt hittük..
Egyébként szerintem sem lehetséges, csak kíváncsi vagyok hogy szerintetek mi lenne ha...
Egyébként szerintem nem kizárólagosan a donor élne tovább, hanem a személyiségek összemosódnának.
Kérdező, szerintem rosszul gondolod.
Te az agyad vagy! A tested csak rá van aggatva az agyadra (van még néhány idegközpont a testedben, de azok gyakorlatilag ugyanolyanok mindenkiben).
Ha átültetnék, akkor 100%-ban az agy dominálna az új testben - csak annyi változás történne, mint amikor a sofőr átül a járgányából egy másikba (először meg kell tanulnia, hogyan működik, mire képes - de utána már úgy használja, mint az előzőt).
Mondjuk az nem mindegy, hogy pl. bicikliről ülsz F1 autóba, hajóba vagy űrsiklóba - de attól még TE ülnél át és nem más. Minden emléked és a szemlyiséged minden jellemzője változatlanul megmaradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!