Megállapítható valakinek a személyisége abból, hogy milyen zenét szeret?
emosok-emo zene- öngyilkos hajlam, nagy önsajnáltatás...
stb.. ilyen sztereotípiákra gondolsz? :D ilyeneket fel lehet állítani, de mi van azokkal( csak a maradék 90%ról beszélek), akik nem 1 fajta zenét hallgatnak? :D
Hát én is több féle zenét szeretek/meghallgatok, de olyanra gondolok, ami igazán közel áll hozzám, hogy annak van-e vmilyen személyiségi oka.
Én pl. a smooth jazz-funky keveréket szeretem, és egy viszonylag nyitott személyiségnek tartom magam, aki minden területen szereti az újításokat, a változást. Van összefüggés a kettő között? Vagy aki klasszikus zenét hallgat, az meglehetősen konzervatív? Lehet-e ilyen következtetésekre jutni ezen a területen?
Szerintem ez ökörség, már bocsánat.
Egy csomó minden meghatározza, milyen zenét hallgat az ember.
Nézzük mondjuk az én zenehallgatási szokásaim:
eleinte popzenét hallgattam, Spice Girls és rokonai (hú de rég írtam le ezt a nevet :D:D) - mindenki ezt hallgatta
aztán áttértem a rock/metal vonalra - apukám elkezdte a zenei "nevelésem"
aztán már inkább csak szimfonikus metal - ekkor már sokat foglalkoztam zenéléssel
aztán csak komolyzene - ekkor konzervatóriumba jártam
most meg "mindenevő" vagyok - zeneileg jóval képzettebb vagyok a nagy átlagnál, és igényem is van a jó zenére, így mindent meghallgatok egyszer, és ami tetszik, azt többször is.
Na, milyen a személyiségem?
Szerintem nem igazán lehet a zenehallgatásból leszűrni. És másoknál sem.
utolsó ,lehet jó barátok lennénk,
lehet nem:D
Sztem a személyiséged meglehetősen komoly. :) Akik szeretik a rock és a klasszikus zenét, azok sztem intelligensebbek az átlag mai embernél. De ez nem azt jelenti hogy ne lenne humorérzéked, hanem olyasmit, hogy nagyjából megvan a belső értékrended, és nem vagy annyira szétszórt. De persze ez nem biztos h így van, csak úgy gondolom, h azért igenis van köze a személyiségnek a zeni ízléshez. :)
És félreértés ne essék, én nem a fent említett stílusokat istenítem, mert ha más stílust szeretnél, akkor más jó tulajdonságokat mondanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!