Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 66g propán égésekor hány g...

66g propán égésekor hány g széndioxid keletkezik? A 198g jó?

Figyelt kérdés

Ha nem, elég a végeredmény, majd abból kikövetkeztetem, nem kell keírni az egészet, mert van egy hely, ahol tudom, hogy lehet, hogy elrontottam, és akkor majd a másik utat választva is megcsinálom. :)

Holnap pedig majd megkérdezek valakit, de remélem hogy itt előbb válaszol valaki.

2010. febr. 21. 13:37
 1/5 anonim ***** válasza:
A 198g jó!
2010. febr. 21. 13:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Huh, de jó. Köszi. :D
2010. febr. 21. 14:12
 3/5 Silber ***** válasza:

Hogy lenne már jó? Ne dőlj be neki (levezetem nagy vonalakban, hogy igazoljam magam).

66g propán az 1,5 mol. Ebből 1,5 mol CO2 fog keletkezni, ami szintén 66g. Valamiért megszoroztad hárommal.

2010. febr. 21. 17:01
 4/5 Silber ***** válasza:
Elnézést, kapkodtam. Igaza van, mert 1 mol propánból 3 mol CO2 lesz. TEHÁT JÓ A VÁLASZ.
2010. febr. 21. 17:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Úristen, már azt hittem tényleg nem jó. Igen, ott nem voltam biztos, hogy kell -e rendezni az egyenletet, és be kell -e szorozni hárommal. De akkor most mégiscsak jó. De most már biztos? :)
2010. febr. 21. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!