Csökken szerintetek a széndioxid kibocsájtás?
Kit érdekel?
Nem veszélyes gáz.
Inkább kérdezz a kén és a nitrogén gázairól!
G.
Egyelőre, gondolkodjunk abban, hogy ne fulladjunk meg.
Utána ráérünk ilyen "apróságokkal" foglalkozni.
Szerintem.
G.
A jelenlegi válság miatt valószínűleg visszesett az ipari termelés, és a széndioxid kibocsátás is.
Sajnos, ha a globális klímaváltozással kapcsolatos a kérdésed, akkor ennél bővebb kutakodást megér a téma, mert mostanában a klímakutató lobbi tevékenységének hatására gyakram megfeledkezünk arról, hogy a vízgőz és a metán erősebb üvegházhatást okoznak mint a széndoxid.
Erről általában az ilyen jellegű webes ismeretterjesztő irodalom mélyen hallgat.
Nyilván sem az óceánok párolgását nem lehet megakadályozni, sem az amerikai hamburger előállításához tenyésztett marhák metán-szellentését az említett szaktudósok nem javasolják csökkenteni, a lápokról már nem is beszélek...
Amúgy meg kell nézni, hogy a felmelegedés korrelál-e a légkör széndioxid koncentrációjával.
És komolyabb vizsgálatot igényel, hogy a felmelegedés és a napfolt tevékenység hogyan korrelál...
"Egyelőre, gondolkodjunk abban, hogy ne fulladjunk meg.
Utána ráérünk ilyen "apróságokkal" foglalkozni. "
Nos, amikor matekvizsgát írtam, mindig előrevettem azokat a példákat amiket kapásból tudtam. Szerintem így lényegesen hatékonyabb a megoldás. Nem aprózom el az energiám és a tudásom, nem agyalok olyanon feleslegesen, amit értelmesen másra is tudnék fordítani.
Ezen az alapon gondolkodhatnánk azon, hogy egyáltalán talpon maradjon a gazdaság, és a válság a legkisebb legyen.
Utolsónak:
Kösz, bár nem tudom, szidás, vagy dicséret akart-e lenni.
G.
A természet igen reaktív a dolgokra. Ha a fák meg hasonlók olyan mértékben változnak, ami elősegíti nekik a széndioxidhoz való jutást, akkor abból 100%-ra tudjuk, hogy a levegő széndioxid tartalma jelentősen csökkent.
A természet meglepő dolgokat művel, de mondjuk nagyobb levelű fák, vagy vastagabb gyökerű fák, hogy több vízhez illetve abban rejtező széndioxidhoz jusson. Esetleg hajlékonyabb fák, hogy a légmozgással legyezve nagyobb területet fedjenek le stb.
A természet önmaga tükre. Ahogy te is abból tudod meg legjobban mien vagy, ha tükörben megnézed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!