A növényeknek kell, de a díszhalaknak árt a sok széndioxid?
Mennyi széndioxid kell egy 260 Literes akváriumhoz, hogy szépek legyenek a nővényeim?
Lehet kapni olyan műszert ami méri a víz széndioxid mennyiségét? Honnan tudom ha sok van belőle vagy ha kevés?
pl itt egy cikk róla:
De szerintem csak a gondot csinálod magadnak, nekünk több éve van akvárium minden ilyen extra nélkül, és alig győzzük kivágni a növényeket, mert úgy nőnek.
A halak oxigént lélegeznak be és szén-dioxidot lélgeznek ki. Ha az akváriumba szén-dioxidot vezetsz, jó eséllyel megfulladnak. Inkább ne tedd!
"Honnan tudom ha sok van belőle " - Megfulladnak a halaid
"vagy ha kevés?" - amióta ennyit nyomunk a levegőbe, nem igazán létezik kevés szén-dioxid
A levegőztető annyit csinál, hogy serkenti a gázcserét a víz és a környező levegő között. Ha beindítod, kiszellőzteted a vízből a bepumpált szén-dioxidot. Ha eleget szellőztetsz ki, nyilván nem fulladnak meg a halaid, de a növényeknek sem marad. A gerincesek vére sajnos úgy szállítja a légzésgázokat, hogy egy bizonyos szén-dioxid mennyiség fölött mindenképpen megfulladunk, akármennyi oxigén van is mellette.
Amúgy, ha nem hiszel nekem, egyszerűen vezesd csak bele azt a CO2 palackot az akváriumba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!