Miért állítják egyesek, hogy a végtelen felfoghatatlan?
Főként vallási viták során jönnek elő ezzel a hívők, de soha nem értettem, mi felfoghatatlan a végtelenben - legalábbis nekem soha nem okozott gondot, pedig egy pillanatig se állítom magamról, hogy valami zseniális lángelme lennék. Egyszerűen csak egyszerű az egész, annyira magáért beszél, hogy igazából körülírni se igen tudom - és ezért is furcsállom, hogy egyeseknek ez hogy lehet annyira rejtélyes.
Végtelen - végtelen. Ennyi. Nincs eleje, nincs vége, nincs széle, nincs pereme - maga a szó szerint vett mindenség. Mi ebben olyan felfoghatatlan?
OFF "Ha nem tudsz tisztán intonálni, akkor a kifinomult hallásod egy nemlétező fogalom."
Ez is egy elterjedt tévképzet, pont ezért is említettem. Attól, hogy az én hangképzésem nem jó (sosem volt az, egészségügyi okokból), még nagyon jól meg tudom állapítani, ha másé sem az. E felől egészen nyugodt lehetsz. :D :D :D ON
Szerintem aki azt mondja, hogy felfogja a végtelent az csak a nagyon nagyot fogja fel (vagy azt sem), de biztos, hogy a végtelent nem próbálja teljes nagyságában felfogni. A végteleneknek olyan eképesztő tulajdonságaik vannak, hogy nem véletlenül katant meg sok matematikus, aki meg akarta érteni a végteleneket.
Talán azért olyan relytélyes és felfoghatatlan, mert a valóságban nem létezik, illetve nem megközelíthatően létezik végtelen... talán az egyetlen hely, ahol végtelen van, az a feketelyuk, de attól elválaszt bennünket a szingularitás, amin semmilyen elvi vagy gyakorlati módon nem tudunk áthatolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!