Mi annak a kék veszett gyorsan hasító csillagnak a neve ami nem képes más bolygók pályájára állni?
Figyelt kérdés
Valami kék bolyongó néven hallottam róla vagy hasonló, de erre a keresésre nincs találat. Egy erősen vibráló csillag ami szeli az univerzumot hihetetlen sebességgel, és ebből a sebességből adódóan nem áll rá semmilyen gravitációs pályára.#csillag #Kék bolyongó
2015. ápr. 5. 15:15
1/4 anonim válasza:
Ez nem egy Sci-fiben volt talán az AXN-en
2/4 anonim válasza:
Kis guglizés után arra jutottam, hogy ezek a hypervelocity stars (hipersebességű csillagok, vagy szökevénycsillagok), amik a sebességükből adódó vöröseltolódásuk miatt látszanak kéknek. Az eddig felfedezett leggyorsabb ilyen csillag az US708.
Amúgy én egy olyan csillagot sem ismerek, ami egy bolygó pályájára állt volna :P Max fordítva :)
3/4 A kérdező kommentje:
Jó, bolygónak neveztem a csillagokat, fekete lyukakat és a többit. :D Amúgy igen, köszönöm azt hiszem ez lesz az. Annyit tudtam róla hogy kéken vibrál, oszcillál, de a képeket elnézve ez az. Köszönöm. Az elsőnek meg: Kérlek. Ha nem vagy otthon a témában legalább ne hülyézz le szolidan.
2015. ápr. 5. 19:20
4/4 A kérdező kommentje:
Azoknak akik a jövőben itt járnának: Hipersebességű csillag ként könnyebben megtalálható.
2015. ápr. 5. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!