Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Előemberek különféle kontinens...

Előemberek különféle kontinenseken?

Figyelt kérdés

A Pangea rég szétvált, hatalmas tengerek, óceánok választották el az egyes földrészeket. Akkor hogy lehet, hogy mindenhol kialakulhatott a kezdetleges emberi élet (előemberek), és viszonylag teljesen ugyanolyan kinézetű emberek vannak most a földrészeken? Mert nem hiszem hogy az előemberek mondjuk Észak-Amerikából valahogy áttutajoztak mondjuk Európába. Van erről elmélet? Hogy szól? Köszi a válaszokat.

Tudományos megközelítésből kérlek.

2010. febr. 14. 17:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

18:08

Köszönöm szépen.

2010. febr. 14. 18:15
 12/14 anonim ***** válasza:

hát igen, jelenleg még külön fajként jegyzik a neandervölgyieket, de sajnos nincs róla elég információ, hogy ezt bizton megállapítsuk. Csak csontok maradtak.

Mivel az ember kooperáló lény, ezért én el tudom képzelni, hogy a neandervölgyiek egy része összeolvadt a sapiensekkel.

2010. febr. 14. 19:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt el ne meséld senkinek hogy a neandervölgyiek sapiensekkel keveredtek mert ez nem igaz!

A neandervölgyiekről köztudott, hogy azért is haltak ki, mert a sapienske (vagyis mi) nem tudtak velük még utódot sem nemzeni. Nem született sosem sapiens-neandervölgyi utód.

2010. febr. 14. 20:03
 14/14 anonim ***** válasza:

"Ezt el ne meséld senkinek hogy a neandervölgyiek sapiensekkel keveredtek mert ez nem igaz! "

Ezt azért ilyen kategorikusan ne jelentsük ki. Valóban nem teljesen alátámasztott hipotézis, de nem lehet kizárni. Én nem azt mondom, hogy márpedig így van, de lehetségesnek tartom.

2010. febr. 14. 22:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!