Előemberek különféle kontinenseken?
A Pangea rég szétvált, hatalmas tengerek, óceánok választották el az egyes földrészeket. Akkor hogy lehet, hogy mindenhol kialakulhatott a kezdetleges emberi élet (előemberek), és viszonylag teljesen ugyanolyan kinézetű emberek vannak most a földrészeken? Mert nem hiszem hogy az előemberek mondjuk Észak-Amerikából valahogy áttutajoztak mondjuk Európába. Van erről elmélet? Hogy szól? Köszi a válaszokat.
Tudományos megközelítésből kérlek.
18:08
Köszönöm szépen.
hát igen, jelenleg még külön fajként jegyzik a neandervölgyieket, de sajnos nincs róla elég információ, hogy ezt bizton megállapítsuk. Csak csontok maradtak.
Mivel az ember kooperáló lény, ezért én el tudom képzelni, hogy a neandervölgyiek egy része összeolvadt a sapiensekkel.
Ezt el ne meséld senkinek hogy a neandervölgyiek sapiensekkel keveredtek mert ez nem igaz!
A neandervölgyiekről köztudott, hogy azért is haltak ki, mert a sapienske (vagyis mi) nem tudtak velük még utódot sem nemzeni. Nem született sosem sapiens-neandervölgyi utód.
"Ezt el ne meséld senkinek hogy a neandervölgyiek sapiensekkel keveredtek mert ez nem igaz! "
Ezt azért ilyen kategorikusan ne jelentsük ki. Valóban nem teljesen alátámasztott hipotézis, de nem lehet kizárni. Én nem azt mondom, hogy márpedig így van, de lehetségesnek tartom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!