1/12 anonim válasza:
2/12 Mojjo válasza:
3/12 A kérdező kommentje:
Hát ezzel nem mentem sokra.
Légyszi írjon valaki rendes választ!
ma 20:39
4/12 anonim válasza:
Középiskolában úgy magyarázták, hogy a spin azt jelenti, hogy az elektron az adott elektronpályán melyik irányba mozog. Ugye mozoghat egyik és másik irányba, ezért lehet a spin +1/2, vagy -1/2. Emiatt kettő elektron lehet maximum egy pályán. Egyetemen már azt mondták, hogy ez nem igaz és a spin az egy tisztán quantumfizikai tulajdonság, aminek nincs megfogható szemléltetése. De ennél nem mentek tovább. Aki ilyen irányba szakosodott lehet, hogy el tudja magyarázni.
5/12 Mojjo válasza:
@3: Bakker, ne haragudj, a videó helyett véletlenül a videó előtti reklámot linkeltem.
Ezt akartam küldeni:
6/12 Mojjo válasza:
@4: Igen, a középiskolai magyarázatként írt izé az full marhaság.
7/12 anonim válasza:
Saját tengely körüli forgást jelent, nem pályán mozgást.
Wikipédia
8/12 anonim válasza:
7. Csakhogy az elektron nem forog a saját tengelye körül. Ez a magyarázat csak szemléltetésre jó.
Ahogy a focilabda is kanyarodik a levegőben, ha pörög (spin), úgy az elektron is kanyarodik a mágneses térben, de nem azért, mert pörög.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszi!
Így már tisztább.
ma 21:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!