Előemberek különféle kontinenseken?
A Pangea rég szétvált, hatalmas tengerek, óceánok választották el az egyes földrészeket. Akkor hogy lehet, hogy mindenhol kialakulhatott a kezdetleges emberi élet (előemberek), és viszonylag teljesen ugyanolyan kinézetű emberek vannak most a földrészeken? Mert nem hiszem hogy az előemberek mondjuk Észak-Amerikából valahogy áttutajoztak mondjuk Európába. Van erről elmélet? Hogy szól? Köszi a válaszokat.
Tudományos megközelítésből kérlek.
"viszonylag teljesen ugyanolyan kinézetű emberek vannak most a földrészeken" a kinézet elég eltérő, de a faj ugyanaz, mert agyonütöttük és megettük a többieket.
A vándorlások főleg éghajlatváltozás miatt, a több táplálék reményében indultak el, és x korban a lecsökkent tengerszint lehetővé tette a száraz lábbal való átkelést máshová pl. Ausztráliába, a Bering-szoroson Alaszkába és lejjebb.
Előbbi az első válaszadónak szólt.
17:33
Ez jó. :) Köszi. A Neandervölgyiek csontján is találtak Homo sapiens vadász eszköz maradványokat, most olvastam róla, érdekes volt a "kannibál-elmélet". (és ki tudja, igaz is lehet, mert kihaltak.) Bár mivel jobban alkalmazkodtak a hideghez, lehet a felmelegedést "végzett" velük. Esetleg keveredtek a homo sapiensekkel, bár ebben kicsit kételkedem. Mivel az állatvilágban is megfigyelhető hogy két majdhogynem rokon fajú állatnak is a hibrid gyermeke képtelen a nemlétező genetikai anyagát átörökíteni. Ezt tudom erős ráhúzni az emberekre, de a Neandervölgyieket külön emberi fajként jegyzik úgy tudom
17:34
Akkor ezek szerint volt lehetőségük olyan szárazföldi "folyosót, hidat' találni ahol közlekedhettek. Köszönöm. Ezt akartam. Akkor nagy valószínűséggel vándoroltak is.(?)
"de ezer évek alatt egy fajon belül nem mutatkoznak szembetűnő változások. Pl. a jellegzetességek, mint bőrszín vagy a szem vágása"
Éppenséggel nagyon is mutatkozhatnak ilyen eltérések. Alapító hatásnak nevezik, és arra utal, hogy ha egy csoportot nagyon kevés ember hoz létre, akkor ott feldúsulnak bizonyos tulajdonságok. Nemrég olvastam valahol, hogy a dél-amerikai indiánokról mutatták ki, hogy pár generáció alatt jött létre és fixálódott a rassz jópár jegye.
"képtelen a nemlétező genetikai anyagát átörökíteni"
Nagyon is létezik az a genetikai anyag, de csakugyan nem tudja átörökíteni.
18:04
Rosszul fogalmaztam meg. :S
Tényleg létezik, de úgy értettem, hogy a természetben olyan formában nem létezik, amiből egy egész populúció és egy új faj kifejlődhetne.
18:03
Ezt nem tudtam, köszi. Azt hittem több idő szükséges, legalábbis abból kiindulva, hogy kétezer éve is kb ugyanolyan emberek élhettek, mint mi vagyunk most. (Max apró dolgokat tudnék így elképzelni, mint bölcsességfogra vonatkozó eltérések)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!