Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ki mire emlékszik? Magyarorszá...

Ki mire emlékszik? Magyarországon mikor volt a legnagyobb nyári és a legnagyobb téli vihar?

Figyelt kérdés

ma 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Az emlékezet szubjektív, torzít.

A mérés azért nagyobb bizonyosságot ad.

Éppen ezért van az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán egy időjárási rekordokat felvonultató lap:

[link]

abból már ki lehet indulni.

ma 15:11
 2/3 A nagy Levin ***** válasza:

Sok nagy nyári vihart átéltem már, igazán emlékezetes egyik sem volt. Talán az, amikor a házunktól nem messze lévő telefonoszlopba csapott a villám (két hét különbséggel kétszer).

A téli hóviharok közül meg egyértelműen a'87-es a legemlékezetesebb.

Persze más (másik régiókban) máshogy emlékezhet.

Amúgy meg amit az egyes írt.

ma 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:

pár évvel ezelőtt, brutális jégeső 2021 júliusában. a környéken a tetőcserepeknek, autók szélvédőjének annyi volt.

a legkiadósabb felhőszakadás 2015 augusztusában. biztos ismerős, amikor nyári viharok kezdetén egy-két percig szinte ömlik az eső, mintha dézsából öntenék. hát végül is itt is ilyesmi volt, csak több, mint fél órán keresztül. melóból hazafelé kapott el, egy villamosmegállóban toporogtam végig. utólag megnéztem, ez a budapesti adatsor legnagyobb napi csapadéka, két hónapnak megfelelő csapadék zúdult le.

ma 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!