Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy számítógép az feltudja...

Egy számítógép az feltudja fogni a 4. térdimenziót? Hogyan?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=5xN4DxdiFrs

pl ez az animáció, nem jöhetett volna létre, ha a számítógép nem tudja felfogni, a 4. térdimenziót, de mégis, hogyan? miként lehet ezt leírni egy programnak?

nem vagyok programozó csak laikus érdeklődő

2015. febr. 8. 18:16
1 2
 11/16 anonim válasza:

Programozásilag értelmezve a "felfog" , "felfogás" problémáját, lehetőségét, én úgy tudom értelmezni, és úgy is működik, hogy a programfejlesztőben ugye van az űrlap, ahol bizonyos kérdések szerepelnek, és hozzá megadhatunk bizonyos ismert adatokat, ám a hiányzó adatokat bizonyos képlettel, a programozásban tkp parancsokkal, utasításokkal, parancselágazásokkal feltételekhez kötve megadott képletek segítségével esetleg, mint a kémiában, fizikában, matematikában, képes kiszámolni pillanatok alatt!!! sokkal gyorsabban, mint az emberi agy, főleg, ami nem szokta a számításokat.

Tehát a feldolgozó programnak ami a számítógépben van működtetve annak is meg kell mutatni a képletet, az utasítást, mi alapján végezze feladatát!!!

Szükség esetén a számítógép kap-hat egyéb perifériális hardeare eszközöket, illetve termelésre szánt gépeket, amivel célirányosan lehet elvégeztetni a munkát!

Vegyétek csak példaként a háztartási eszközöket, a mosogép, a sütőgép, vagay a üzemji nagyobb gépek, mint mondjuk a nyomdai vágó, fűzőgép, esztergagép, vagy a bútorasztalosműhely gépei!!! mindegyik esetében a felhasználó bevisz bizonyos adatokat, hgoy annak megfelelően aztána gép elvégzi a szükséges egyéb számításokat és beállítja önmagát, illetve bizonyos gépelemeket egymáshoz képest távolabb, közelebb igazít..

2015. febr. 10. 16:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem értem 11-es miért van ennyire lepontozva, amikor érdekes gondolatot írt ide!

Valóban így van, mondjuk a "felfog" az egy kognitív tevékenység szerintem, ilyen értelemben a gép nem fog fel semmit. :)

A felfog az inkább a programozó érdeme. Egy mosógép jól moshat, de nem tud sokat a mosásról... egy statisztikai szoftver jól kiszámolhatja az illesztett egyenes egyenletét, de nem "tudja" miért pont ez a becslés jön ki 2D normális eloszlás esetén. A matematikus TUDJA. :D

A gép kiszámolja, hogy hol vannak a pontok vetületei, de nem "tudja" mit számolt és miért. A matematikus TUDJA! :D

2015. febr. 10. 17:01
 13/16 anonim ***** válasza:
Mivel azt sem nagyon tudjuk, hogy működik az emberi gondolkodás, nem igazán mondhatjuk, hogy egy gép ért vagy nem ért valamit.
2015. febr. 10. 19:16
 14/16 Vree ***** válasza:

Charlie:

nincs is még pontozva, a 25% az a saját GYIK összpontszáma.

(egyébként mi ez, hogy mindenki a pontok miatt sír mostanában? ki nem szxrja le? ha jó választ adtál, azt te tudod, nem más.)

2015. febr. 10. 19:33
 15/16 Wadmalac ***** válasza:
Ha valaki nem ért az adott témához, de tanulni szeretne és a válasz százalékai alapján hiszi el, vagy nem hiszi, ami szerepel benne, keményen félrenyúlhat.
2015. febr. 11. 07:26
 16/16 manly ***** válasza:
Nem tudja.A számítógép nem lépi túl a programozót.Az említett 4D ábrák három dimenziósak, sőt a képernyő síkján két dimenziósak.Ilyeneknek nem szabad bedőlni.
2022. dec. 14. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!