Mennyire fontos a "só" és a "cukor" a szervezet számára?
A só elsősorban az idegi működéshez szükséges, illetve különböző szabályozáshoz használja a szervezet.
A cukor meg a sejtek működéséhez szükséges - ugyanis abból állítanak elő energiát. Cukor nélkül a sejtek képtelenek működni. A test képes lebontani más anyagot is, pl zsírt, és azt használni energiaforrásnak, de a cukor a legegyszerűbben felhasználható anyag.
HA a sókat megvonod a szervezettől, súlyos idegműködésbeli zavarok, görcsök, koncentrációzavar, szédülés, hallucináció, vízháztartás problémák alakulnak ki. Extrém esetben halált is okozhat, de addig sem kellemes élmény.
Cukor nélkül a szervezet pedig éhezik. Leginkább az agyat érinti, mert az rendkívül sokat fogyaszt belőle - lévén leginkább energiaigényes szervünk. Ha nem viszel be cukrot egyáltalán, akkor a szervezet megpróbálja egyéb forrásból, pl zsírokból előállítani. Ha az sincs, akkor fehérjéket bont - ha más nem, akkor saját magát. Ez az extrém éhezés kategória már. Tehát cukor nélkül lehet élni, ha viszel be pl elég zsírt, de valamennyi cukor azért szükséges. Értelemszerűen ha nem viszel be semmit, amiből cukrokat tud előállítani, akkor elkezdi lebontani az izmokat, minden nem szükséges elemet, végül éhen hal.
"Cukor nélkül a szervezet pedig éhezik."
Ez igy konkretan hulyeseg.
Cukor kell a szervezet inzulintermeléséhez. Ha nins cukor, akkor a szervezet a saját inzulinját használja, és beteg leszel.
Ma ugyan divatos a cukor ellenesség, de sokat ártanak vele a benne hívőknek.
08:18,
Tényleg? Akkor áruld el, mégis miből állítják elő a sejtek az energiát. Cukor nélkül mit bontanak?
De, ha tovább olvastad volna, akkor leírtam, hogy cukor hiányában zsírt, fehérjét bont a szervezet. Tehát előállítja más forrásból. Ha van más forrás. Az alap nyersanyag viszont a cukor.
A szervezetnek cukorra szüksége van, de bolond vóna azt zsírokból pancsolni, ha szénhidrátok is vannak a keze ügyében. Az pedig bőven van a kenyérben, krumpliban, tésztában...
A konyhasó többnyire elegendő volna annyi, amennyi az alap élelmiszerekben van, de ki tudja a sótlan ételt megenni?
"kevered a cukrot a szenhidrattal"
Nem keveri, a szénhidrát az konkrétan cukorpolimer vagy monomer, attól függően milyen formában eszed, de a szervezet első dolga rendes cukorrá lebontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!