Szerintetek fontos a szervezet megfelelő "felkészítése" a fogamzásra?
Szerintem túlzásba viszik ezt a dolgot manapság.
Már a tervezett terhesség előtt szedj terhesvitamint. Persze, mert el akarják adni.
A dohányzásról viszont tényleg le kéne szokni fél évvel előbb. Az apának is!
Ha a szervezeted nem gondolja magát elég egészségesnek ,akkor nem fogsz teherbe esni. Én mindig csak a kötelező vasat és magne B6-ot szedtem.Emellett nem nagyon szeretem a gyümölcsöt, nyers zöldségeket,de rengeteg párolt zöldséget, sajtot,tojást,halat,húst ettem mindig.
Kérdeztem is az orvostól, hogy nem lesz baja a babámnak,hogy az első 12 hetet végig hánytam mindkétszer és ekkor kellett volna a legtöbb vitaminhoz, folsavhoz jutnia a szervezetemnek.Én pedig csak háztartási kekszet ettem szinte 3 hónapig.És mondta, hogy amit eddig felhalmoztam abból a baba el tudja venni magának ami kell. Úgyhogy ha eddig nem voltam vitaminhiányos,akkor nem lesz gond.Ebbe fogytam is pár kilót, de nem volt vészes, mióta tudok enni, már jönnek a kilók és próbálok egészséges dolgokat enni.Én nem hiszek a terhes vitaminokba, szerintem csak a pénzt látják benne.Persze vannak, akik alultápláltak, nem megfelelő dolgokat esznek csak, amik persze a legolcsóbba, dehát azok meg a vitamint nem tudják megvenni maguknak, mert örülnek, ha kenyér van.Kicsit ez olyan divatkérdés lett, mint a légzésfigyelő, meg a többi manapság felkapott dolog. De ha akarod szedheted, ártani nem árt, maximum hasmenésed lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!