Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek fontos a szervezet...

Szerintetek fontos a szervezet megfelelő "felkészítése" a fogamzásra?

Figyelt kérdés
Vitaminok, zöldség-gyümölcs, egészséges életmód...ilyenekre gondolok....ezek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hamarabb sikerüljön??Vagy az életkor előrehaladtával ez már nem számít?
2013. márc. 26. 20:47
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem túlzásba viszik ezt a dolgot manapság.

Már a tervezett terhesség előtt szedj terhesvitamint. Persze, mert el akarják adni.

A dohányzásról viszont tényleg le kéne szokni fél évvel előbb. Az apának is!

2013. márc. 26. 20:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem egyénfüggő. Egy fiatalabb talán gyorsabban esik teherbe, de nem törvény szerű. A megfelelő előkészítés nélkül is gyorsan sikerülhet a baba. Én a tudatos család tervezés híve vagyok, és miért ne figyelne az ember egy kicsit jobban oda magára ha babát szeretne. Az életmód változás együtt járhat a próbálkozás elkezdésével, ugyan akkor nem gondolom, hogy drasztikus változásokat kellene bevezetni, ha csak nem indokolt. Egy minimális oda figyelés szerintem elegendő a babatervezéshez, és amikor már ott a baba akkor úgy is megkívánod a szükséges vitaminokat. Én nem vagyok egy nagy zöldség gyümölcs kajáló, de amióta babás vagyok simán elrágcsálok egy salátát mert jól esik. Nekem a folyadék bevitellel van főleg problémám, de pont ma rá jöttem, hogy a citromos hideg víz nagyon jól esik és itatja magát.
2013. márc. 26. 21:00
 3/6 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem fontos, Czeizel is azt írja egyik cikkében, hogy már a próbálkozás előtt 3 hónappal el kellene kezdeni a folsav szedését. és a terhesség 12. hetéig mindenképp szedni kellene. Ezzel csökken a nyitott gerinc kialakulásának esélye. És mióta az orvosok szedetik a nőkkel, azóta kevésbé fordul elő. A 70-es években még nem foglalkoztak ezzel, nálunk a családban 2 nyitott gerinccel született ember is van. És hát a többi dologról: vitaminok, dohányzás, alkoholizálásról is még külön lehetne beszélni.
2013. márc. 26. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:
40%

Ebben a cikkben sok fontos dolog megtalálható:

[link]

2013. márc. 26. 21:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha a szervezeted nem gondolja magát elég egészségesnek ,akkor nem fogsz teherbe esni. Én mindig csak a kötelező vasat és magne B6-ot szedtem.Emellett nem nagyon szeretem a gyümölcsöt, nyers zöldségeket,de rengeteg párolt zöldséget, sajtot,tojást,halat,húst ettem mindig.

Kérdeztem is az orvostól, hogy nem lesz baja a babámnak,hogy az első 12 hetet végig hánytam mindkétszer és ekkor kellett volna a legtöbb vitaminhoz, folsavhoz jutnia a szervezetemnek.Én pedig csak háztartási kekszet ettem szinte 3 hónapig.És mondta, hogy amit eddig felhalmoztam abból a baba el tudja venni magának ami kell. Úgyhogy ha eddig nem voltam vitaminhiányos,akkor nem lesz gond.Ebbe fogytam is pár kilót, de nem volt vészes, mióta tudok enni, már jönnek a kilók és próbálok egészséges dolgokat enni.Én nem hiszek a terhes vitaminokba, szerintem csak a pénzt látják benne.Persze vannak, akik alultápláltak, nem megfelelő dolgokat esznek csak, amik persze a legolcsóbba, dehát azok meg a vitamint nem tudják megvenni maguknak, mert örülnek, ha kenyér van.Kicsit ez olyan divatkérdés lett, mint a légzésfigyelő, meg a többi manapság felkapott dolog. De ha akarod szedheted, ártani nem árt, maximum hasmenésed lesz tőle.

2013. márc. 26. 21:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi tudatosan felkészültünk. Életmódváltással, vitaminokkal, orvosi ellenőrzéssel. Nem "túlzásba viszik manapság", hanem előre gondolkodnak egyesek, és ez nem biztos, hogy baj. Ha tudjuk, mitől alakulnak ki fejlődési rendellenességek és mi okoz kockázatot terhesség idején, akkor használjuk is ezt a tudást, ne akkor sajnáljuk magunkat, amikor már benne vagyunk, hogy nekünk az jutott. Tudatosan készültünk, első hónapban sikerült is. Megnyugtatott minket a tudat, hogy részünkről mindent megtettünk, a többi már nem rajtunk múlt.
2013. márc. 26. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!