MIt szólsz a 2012-es természettudomány érettségihez?
Szerintem nagyon jó ötlet lenne de nem a 2012-es érettségizőknek, hanem akik most kezdik majd a középiskolát! Hisz gondoljanak már bele! A fakultáció kiválasztása után a 10.-esek közül biztos vannak olyanok, nem is kevesen, akik nem természettudományt választottak,akik nem készültek 9.-től kezdve arra, hogy ebből nekem igenis érettségiznem kell majd, mert akkor szó nem volt még ilyenről. Nagyon nagy kitolás lenne azoknak a 2012-ben érettségizőknek, akik nem szeretik ezeket a tantárgyakat.
És ahogy olvasgattam azok értenének ezzel egyet, akiket már nem érint.
Olyan megjegyzésekre pedig választ adva, mint ,,az orvosoknak is kell irodalomból érettségizniük" igen kell,de például az Informatikusoknak is. Őket érdekli a magyar? nem hiszem hogy jobban mint az orvosokat. De szerintem egy biológia kémia fizika érettségit egy magyarral ne is hasonlítsunk össze, hisz akiket már ez esetleg érint kémiát2 bilogiát és fizikát 3 évig tanul,(és faktnak se biztos hogy felveheti már, hisz lekellett adni a jelentkezést) illetve általános iskolában 2-2 évig. Ezzel szemben a magyart 5.től kezdve és már alsóbb osztályokban is van fogalmazás és tanulnak egy-két költőről és 12ig végig tanulják heti több óraszámban.
Összegezve: Ha bevezetik a 2012-es természettudomány érettségit az az évfolyam nagyon megfogja szenvedni, mert nem tud rá kellőképp készülni!
Sziasztok!
Olvasgattam, amit írtatok. Igazából 2012-ben érettségizem és eléggé rosszul érint(ene) ez a változás. Közgazdasági Szakközépiskolába járok, ahol a szisztéma szerint minden tt. tárgyat (biosz, kémia ,fizika, földrajz) 1 évig tanulunk. Úgy olvastam a törvényben vagy tervezet vagy nem tudom mi, hogy minimum 2 évig tanult!!!!
Akkor ezek szerint velünk mi lesz? mert eléggé nagy helyzeti előnye van akkor egy gimisnek pl. velünk szemben.
Még egy kérdés, hogy infoból tettem érettségit, az tt. tárgynak számít?
előre is köszi
lyon
Láttam többen írták, hogy a földrajz érettségi milyen könnyű, csak magolós. lehet, de - sajnos vagy nem, azt mindenki döntse el maga - földrajzot nem lehet választani természettudományosként. csak biológiát, fizikát vagy kémiát, illetve humán tagozaton természettudomány tantárgy is választható.
Legalábbis az új közoktatási törvény tervezetének vitaanyaga ezt írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!