Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » MIt szólsz a 2012-es természet...

MIt szólsz a 2012-es természettudomány érettségihez?

Figyelt kérdés
rám pont vonatkozik már :S Mi értelme van ennek?
2010. febr. 7. 18:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nem úgy van, hogy 2012-től annyi változik csak, hogy választható tárgynak, amiből a jegy kell, kötelező természettudományit választani?(hogy ének meg ilyenek nem lehet) Az még nem tuti, hogy érettségizni is kell belőle, nem?
2010. febr. 7. 19:28
 12/25 A kérdező kommentje:
nekünk azt mondták érettségizni is kell egyből
2010. febr. 7. 19:30
 13/25 anonim ***** válasza:
21%

Én támogatom, bár igaz, hogy engem érdekelnek is a természettudományi tárgyak. A természettudomány nagyon fontos része az életnek, igazából ez adja az életet. Legalább tudjunk róla.

Most biológia szakra jelentkezem egyetemre. Szerintem az általános műveltséghez hozzátartozik a természettudományok ismerete is.

Elég elkeserítő, hogy például az emberek nagy része például Amerikában nem tudja, hogy Európa hol is található pontosan, meg, hogy nem tudja azt,hogy a Nap az egy csillag. Én a csillagászatot alapszinten kötelezővé is tenném, hogy legalább azt tudjuk, hogy milyen bolygók keringenek a Nap körül, meg,hogy különbséget tegyenek bolygó, csillag és hold között. Szerintem ez igazán nem nagy kérés.

2010. febr. 7. 19:34
 14/25 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem is jó ötlet. Végül is, ha belegondolsz annak is kell magyarból meg töriből érettségiznie, aki orvos lesz...

Másrészt nem lenne ennyi hülye kérdés sem ezen az oldalon.

Ami viszont probléma, h Mo-n elég szar a természettudományos oktatás. (Nincs pénz arra, h a diákok kísérletezzenek pl...alig van normális tanár..) Így kb annyi lesz belőle, h iszonyatosan lebutítják majd a természettudományos érettségiket, h az is meg tudja oldani, aki nem túl jó iskolába jár...

2010. febr. 7. 20:03
 15/25 anonim ***** válasza:

Én tuti a föcit választanám,mert a földrajz érettségi egy vicc :-)

Nálunk még a leghülyébb tanuló is simán megírta 4-re,mondjuk százalékot nem tudok mondani.

Én bioszból érettségizem idén 5. tantárgyként,na az azért elég nehéz.Pedig csak középszinten csinálom.

2010. febr. 7. 20:12
 16/25 anonim válasza:
szerintem hasznosabb mint a magyar és a töri( persze az is kell)
2010. febr. 7. 21:41
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

Igen, és nem csak magyarból, meg történelemből kell érettségiznie például a leendő orvosnak, hanem nyelvből is. Ez már 3 humán tárgy, és ezekhez jön egy reál, a matematika. Ha az ötödik tárgy valamelyik természettudományi tárgy lesz, akkor az arány 3:2-re javul, de még mindig a humán tárgyak javára.

Méltatlanul el vannak hanyagolva a természettudományok. Nincs pénz oktatásra, nincs szertár, nem lehet kísérleteket bemutatni, mikroszkopizálni.

2010. febr. 8. 09:24
 18/25 anonim ***** válasza:
Folytatás: Emellett az egyensúly érdekében eltörölném a kötelező nyelvi érettségit. Úgyis fognak nyelvvizsgázni; miért vizsgázzanak kétszer?
2010. febr. 8. 09:27
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
ezeket a tárgyakat nem magolni kell hanem érteni ok?
2010. febr. 8. 10:36
 20/25 anonim ***** válasza:

én orvosis vagyok, 2 éve érettségiztem. törit igazán sosem tanultam, meghallgatni szeretem, megtanulni nem. szerencsére az érettségi nagyon forrás alapú volt, úgy írtam 5-t, hogy csak a forrásokra, emlékeimre, atlaszra hagyatkoztam. szóbelire meg átvettem azt a 20 unalomig ismételt témát. magyarra még ennyit se tanultam, szövegértés kipipálva, érvelést írtam, némi értelemmel pedig bármelyik magyar tételből szépfelelet kerekíthető tanulás nélkül. matek az készségtárgy, mert amit tudni kell, az a négyjegyűben ott van. angol meg megint nem tanulós, úgyis kell nyelvvizsga.

viszont egy tudományos tárgynak neki kell feküdni, meg kell tanulni. fizikát, kémiát érteni kell, biológiát be kell magolni, földrajzot méginkább. ezeket nem lehet nagyon forrásközpontúvá tenni, mert vagy tudod mi benzol halogénezése vagy nem. ahhoz, hogy az az érettségi érjen valamit ahhoz relatíve nehézre kéne megcsinálni, ami komoly készülést igényel, ha meg olyan, amit mindenki megold kevés készüléssel, akkor csak papírpazarlás.

még mindig több értelmét látnám egy jól meghatározott vegyes anyagnak az össze tudományos tárgyból, aminek a megtanulására lehet azt mondani, hogy na ez az érettségi feltétele.

nekünk, akik 6 tárgyból érettségiztünk nem az volt a legnagyobb gondunk, hogy jajj, magyarból is kell. viszont aki töriből vagy magyarból emeltezett az azzal is épp eléggé megszenvedett.

szóval az a baj, hogy lehet kötelező, de igazából nem fog érni semmit sem.

2010. febr. 8. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!