Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Valaki tud jó alvásmódot...

Valaki tud jó alvásmódot ajánlani? Alvásfajtát? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Azt hallottam pl. van olyan alvás, hogy hétköznaponta 5 órát alszik az ember, szerdán talán 9-et vagy valami ilyesmi, és mindig kipihent.. Nem tudtok valami olyat, amit kipróbálhatnék? Hétköznaponta sajnos nem tudok túl sokat pihenni, korán kelek és általában későn is fekszem. 19/F

2014. nov. 30. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne igyál kávét egyáltalán.

Minden reggel igyál 1dl tejjel turmixolt 3 tojást és vegyél be 1 vagy 2 db Centrum multivitamint hozzá.

Ezen kívül napi fél órát sportoljál. (futás)

2014. nov. 30. 22:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Azok az alvásmódok nem jók, amit neten írnak. Tény, hogy 5 óra alvás után én is frissebbnek érzem magamat, de azért, mert annyi idő alatt a szervezet nem jut el arra a szintre, hogy ténylegesen aludjon, és pihenjen. Az csak egy készenléti állapot, és hosszabb távon ez erőteljesen terheli a szervezetet.

Azt meg úgy se tudja megválogatni az ember, hogy mennyit aludjon, mert lehet, hogy te épp szerdán nem fogsz tudni csak 6 órát aludni. Szóval mindegy, ez hülyeség.

Lefekvés előtt igyál egy pohár nyugtatóteát (méz,levendula), meg lehet kapni boltban ilyen alvássegítő, relaxációs kenőcsöket.

2014. nov. 30. 23:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Én ilyenről nem hallottam csak olyanról, hogy szakaszosan alszanak, tehát mondjuk két órát alszanak, felkelnek, ébren vannak pár órát majd megint lefekszenek. Nyilván, ha szerdán 9 órát alszol akkor jól kipihened magad, de olyan nincs, hogy ez napokon át tartson. Vegyél esetleg egy alvómaszkot, sportolj és úgy összességében tegyél meg mindent, hogy gyorsan tudj elaludni és nyugodt legyen az álmod.
2014. dec. 1. 10:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Sportolok heti 4x, mert focizom, edzes utan nagyon jellemzo, hogy nehezen alszom:)
2014. dec. 1. 12:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez egyértelmű, hogy edzés után nehezen alszol, mivel fel vagy pörögve. Pont ezért kéne valami olyan dolgokat fogyasztanod, amik nyugtató hatással vannak a szervezetre.
2014. dec. 2. 12:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudsz olyan dolgot/ételt ajánlani, ami megnyugtatna?
2014. dec. 2. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!