Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha van földönkívüli élet...

Ha van földönkívüli élet akkor 100% hogy annak is kellett a víz a fejlődéshez?

Figyelt kérdés
Egy alkérdés hogy a savak kellenek-e az élethez?Csak vízzel tudunk savat létrehozni?Biztos hogy csak azok az atomok léteznek amiket mi ismerünk?
2010. jan. 30. 18:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizonyított tény, hogy az élethez nem szükséges feltétlenül víz. A metánban is vannak élőlények, pedig azt aztán mi ki nem bírnánk.
2010. jan. 30. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

juj én az NGC-n néztem multkor egy hasonlót és arról beszéltek,hogy hány kölönböző módon alakulhat ki az élet.rengetegféleképpen.

példaként hozták,hogy feltétel ugye a napfény és a tenger méylén nem él meg semmi,mert sötét van.és kiderült,hogy DE IGENIS vannak ott élőlények.nem is kevesen.

ezen a vonalon elindulva tehát kismillióféleképpen kialakulhat élet alkalmazkodva oylan körülmények ahol bizonyos(vagy akár az összes) tényezők hiányozna.(fény,víz levegő stb)

2010. jan. 30. 18:50
 3/12 A kérdező kommentje:
de ahhoz mind kellett víz amit te,2. válaszoló leírtál.Akkor az a kérdésem még mindig áll,hogy a savak nélkülözhetetlenek-e az élethez?És az aminosav meg a DNS (dezoxiribonukleinsav) tényleg sav?Mert akkor meg is van a válasz.
2010. jan. 30. 18:59
 4/12 X. Maté ***** válasza:
Nagyon sokáig úgy hitték, hogy feltétlenül kell a víz az élet kialakulásához. Ezért olyan bolygókat kerestek amiken víz van, de rájöttek, hogy nem kell mégse, elég egy olyan anyag, amiben a molekulák találkozhatnak egymással, így elindulhat az EVOLÚCIÓ.
2010. jan. 30. 19:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a mi világunkban igen, de szerintem ha van a Földön kívül is élet, akkor az más anyagokból is kialakulhatott (más bolygókon más feltételek adottak, szerintem létrejöhet azokból is élet.)
2010. jan. 30. 19:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Földi élet minden formája vízhez kötött. Élő szervezetek sejtjein belül a folyamatok vizes oldatokban játszódnak le membránok mentén.

Mivel más fajta élettel még nem találkoztunk, tehát nehéz megmondani létezhet -e.

Nukleinsavak és aminosavak nem savak abban az értelemben, ahogy Arrhenius vagy Bronsted bácsi értelmezte annak idején. Csak annyit jelent, hogy tartalmaznak szerves savakra jellemző radikálokat.

2010. jan. 30. 19:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Lemaradt. Igen csak azok az atomok léteznek, amelyeket ismerünk.

Feltéve ha eltekintünk olyan egzotikus dolgoktól, mint pl neutron csillag magja. Ha szabanon értelmezzük, akkor ez egy gigantikus 0 rendszámú, óriási tömegszámú atommag.

2010. jan. 30. 19:35
 8/12 A kérdező kommentje:
hát,bonyolult dolog az élet:)
2010. jan. 30. 19:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az élet akármilyen körülmények között kialakulhat (persze semmi tudományra alapozott tény, csak most mért ne alakulhatna, lehet hogy csak sokkal több idő kell hozzá)
2010. jan. 30. 20:36
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Az Alien is szilikon alapú életforma (azért bírja olyan jól a meleget), csak azt nem értem, akkor hogy a rákba táplálkozik belőlünk, szén alapú élőlényekből?
2010. jan. 31. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!