Mennyi az esélye, hogy földönkívüli életet fogunk egyszer felfedezni?
Az előző tetszett, végül is igaza van :)
Ez amúgy attól függ, hány intelligens, kommunikációra képes civilizáció van odakinn, ezeknek a gyakoriságára pedig semmiféle megalapozott bizonyítékunk nincs. Van, aki azt mondja, hogy az élet egy szívós jelenség, és annyi csillag és bolygó van, hogy legalább milliónyi civilizáció van csak a mi galaxisunkban. Van, aki azt mondja, hogy annyira ritka és kivételes helyzetben van a Föld, annyira minden összejátszott itt, hogy valószínűleg egyedül vagyunk a galaxisban, talán egy-két másik galaxisban lehet még kommunikációra képes élet.
Mindkettőnek igaza lehet, erre semmi bizonyíték sincs.
Mindenesetre az biztos, hogy annak esélye, hogy a mi életünkben Földön kívüli életet találjunk, szinte 0. Egyrészt azért ritka jelenség az élet, másrészt, mivel évtizedek-évszázadok kellenek ahhoz, hogy a rádiójeleink a közeli naprendszerekig eljussanak, majd onnan vissza.
szerintem pont 50%
vagy igen, vagy nem :)
ja, és eséLYe...
Magánvéleményem: 0.
Amúgy meg nem tudjuk, fogunk-e ilyesmit találni, a valószínűségét pedig nem lehet kiszámolni.
13:21
Én úgy tudtam, hogy statisztikán és valószínűségeken kívül nincs semmi, az meg ugye egyik sem bizonyíték :) Pláne, hogy ezekben a számításokban rengeteg olyan faktor van, amit nem ismerünk. Pl. ott van a Drake-egyenlet, amit egy biztos alapnak vettek, de kiderült, hogy nagyon elnagyolt, újabb és újabb és újabb faktorok kellenek bele, amelyeknek az értékéről viszont halvány lila gőzünk sincs.
De persze lehet, hogy én tudom rosszul. Én meggyőzhető vagyok, csak mutass valamit, mert ez így elég kevés :D A szcientológusok is azt mondják, hogy van bizonyítékuk Xenura, csak nem mutatják meg, mert titkos! :D:D
Szerintem két lehetőség van:
-már most is vannak a Földön idegenek, titkos okkult szervezetekkel tevékenykednek együtt
-nincsenek földönkívüliek és még ha lennének is borzasztó messze
Amúgy egy tök jó sorozat (nem dokumentum, csak egy szórakoztató akció/scifi sorozat) indult idegen látogatók témájában még az ősszel, vagy 4 db 1 órás rész jött ki, az a címe hogy V.
Néhány válaszoló elfelejti, hogy a kérdésben nincs benne az értelmes vagy intelligens élet, csak "földönkívüli élet".
Már ma is kb. 3-4 olyan marsi eredetű meteoritot vizsgálnak, ami életnyomokat tartalmaz. Egyes magaslégköri ballonokkal is találni véltek "idegen" életnyomokat. Számos holdon feltételezhető az élet, ezeket is vizsgálni kellene.
Ami az értelmes civilizációkat illeti: elvakult bunkóság azt hinni, hogy csak mi vagyunk (?) értelmesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!