Miért van két kék szín a szivárványban?
Figyelt kérdés
A másik két alapszínből csak egy-egy van, de a kéknek két, jól elkülöníthető sávja van.2014. nov. 5. 17:32
11/16 A kérdező kommentje:
Jóindulatú vagyok és türelmes, ha nem lennék, már rég leüvöltöttem volna a fejed, mivel erősen próbára teszel.
Amikor rájöttem, hogy fogalmad sincs, milyen színekre is bomlik a fehér fény töréskor, felsoroltam neked. Te meg azon problémázol, hogy két színnél is szerepel a kék szó, miközben itt nem a szavakról van szó, hanem magáról a színről.
2014. nov. 10. 14:41
12/16 anonim válasza:
Látom, még humorod sincs. Értsd már meg, arról van szó, hogy színtévesztő vagy. Nem a fizikában van a baj, hanem az agyadban. Na, most ordíthatsz!
13/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok színtévesztő, megcsináltam hibátlanul a 100-árnyalatos tesztet is. Szakomra nem is mehettem volna, ha gond lett volna a látásommal.
2014. nov. 10. 19:15
14/16 anonim válasza:
Ebben az esetben a probléma megoldása az ember evolúciójában keresendő. Valószínű, hogy az életben maradásunk szempontjából nem lehetett túl fontos, hogy a kék tónusokat nagyon szignifikánsan meg tudjuk különböztetni, ezért hasonlónak látjuk. Ez megfelel?
15/16 anonim válasza:
Ja, és erre remélem jön a zöld kéz!
16/16 anonim válasza:
Szerintem azért, mert a magyar nyelv 2 különböző színre használja a "kék" szót. Sajnos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!