Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondoltok a virtuális...

Mit gondoltok a virtuális örök életről?

Figyelt kérdés

Tegyük fel: a jövőben lehetőségünk nyílik a teljes tudatunkat feltölteni a hálózatra akkor megtennétek?

És ha igen akkor mily módon csinálnátok:

Feltöltés után a testeteket azonnal deaktiválnátok és így mondhatni a tudatotok átkerült a hálózatra, vagy meghagynátok a testeteket. és mit gondoltok ti ezt hogy élnétek meg?: beültök a gépbe és meik oldalon ébrednétek? virtuálisan vagy a valós testetekben maradnátok továbbra is?

A számomra leg elfogadhatóbb opció az lenne hogy a tudatomat feltöltöm egy időre a hálózatra és utána az ott megszerzett élményeimmel együtt viszamásolnám a testembe lé utána eldönteném hogy meik létsíkot választom.

2014. okt. 15. 00:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

persze itt már az élet értelmére kerül a hangsúly.

valaki köztetek azt mondta hogy fejlesztené önmagát.

de mi célból?

az életünk kezdetekor sohasem az volt a cél hogy jobbak legyünk, csak az hogy boldogabbak.

az evolúció célja az hogy jobbak legyünk. mi csak azért akarunk jobbak lenni életünk során hogy minél több boldogságot szerezhessünk.

egy virtuális világban ahol magunk teremtjük meg a környezetünket. mi generálhatjuk le az érzéseinket. ilyenkor már az a boldogság amit az életünk során sokba került megszerezni. most már korlátlanul a rendelkezésünkre áll. lesz e egyáltalán célunk azon kívül hogy ne haljunk meg. egyáltalán lesz e olyan aki ne undorodna a fájdalmas valóságos élettől. és lesz e olyan aki ne akarna örökké élni ebben a világban.

2014. okt. 16. 23:45
 12/16 anonim ***** válasza:

Wad:

"úgymond én magam, az éntudatom aktívan, önmagát figyelve, folytonossági hiány nélkül költözik át. Én így elfogadnám, hogy valóban én megyek át, nem egy másolatom születik, miközben én meghalok."

Mi a különbség ilyen szempontból a kettő között?

2014. okt. 17. 22:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy a sztorit nem ismerem, tehát az abban leírt áttöltési mód technikai részleteivel sem vagyok tisztában (viszont jónak tűnik a sztori, majd utánanézek, kösz a tippet :)).
2014. okt. 17. 22:45
 14/16 Wadmalac ***** válasza:

"Mi a különbség ilyen szempontból a kettő között?"

Hát számomra annyi, hogy ha aktív tudattal "megyek át", akkor valóban az én saját személyiségem él tovább odaát.

A külvilág szempontjából nincs különbség, de számomra óriási, hogy átköltözök, vagy meghalok és ugyanakkor születik valaki, aki ugyanolyan mint én és "helyettem él".

2014. okt. 18. 09:02
 15/16 Wadmalac ***** válasza:
Amúgy tényleg jó a könyv, ajánlom.
2014. okt. 18. 09:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Megvan ;)
2014. okt. 20. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!