A desztillált víz tulajdonképpen mi?
Nem veszélyes inni? Miért rémlik nekem az gyerekkoromból, kémia órákról, hogy ez veszélyes?
Ha nem, akkor hol lehet kapni? Hipermarketekben is?
Hagyjuk a pí vizet, renben, de ez azért akkor is fájt: "csapvizet tele hormonokkal vagy az ásványvizet tele tartósítóval."
Noooooormááális? PÍ-víz?!
A pí víz képlete ezek szerint H 3,1416 O? Tehát 3,14159... hidrogénatomra jut egy oxigénatom, így elősegíti a betegségek megelőzését, és persze lúgosít, mert ő maga sav, hiszen: H 3,1416 O ==disszociál==> OH^3,1416- + 2,1416 H+
Ha pedig savas dolgot iszunk ugyebár, az a táplálkozási szakértők szint lúgosít, mert a szervezet ellensúlyoz.
Ha a pí-hidroxid ion itt 3,1416 szorosan negítv töltésű, akkor az oxigén oxidációs száma ugyebár -2,1416, ha a proton töltése feltéteéezzük, , hogy itt is +1, de lehet, hogy ez valami speciális PÍ-proton...
OZMIUM és többi kedves vegyész kolléga, ugye helyes az okfejtésem? Há' de nem? Há' DE! - Ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná.
Szerintem próbálkozz olyan helyről tájékozódni, ahol kevesebb az összeesküvés, de több a ráció.
Mint ahogy írtuk korábban, orrmosásra bármely vízből készült sóoldat jó. Nem fogod lenyelni, szóval még az a sok hormon se árthat neked, ha már csapvízzel való orrmosásra adod a fejed. (Most komolyan, most az a kardinális probléma, hogy desztvízzel vagy pi-vízzel mossad ki a szötymőt az orrodból?)
Azonban ajánlanék néhány érdekes tényt a figyelmedbe:
A csapvíz hormontartalma érdekes kérdés, az való igaz, hogy a csapvíz forrásául szolgáló természetes vizekben kimutatható (de épp hogy csak kimutatható) mennyiségben előfordulnak hormonszármazékok és még kábítószer lebomlási termékek is, de ezt a vizet aztán tisztítva vezetik a vízhálózatba. Jelenleg a hormonokat azért tudják kimutatni, mert baromi jó a kimutató eszköz, nem pedig azért, mert olyan sok van belőlük, tehát messze vagyunk attól, hogy "tele" legyen a víz. Ivóvízből tudtommal még nem mutattak ki hormont.
Más részről ez az egész olyan, mintha attól rettegnél, hogy a fejedre esik egy űrhajó, de sose néznék körül az úton átkelés előtt. Pedig sokkal nagyobb esélye van, hogy elüt egy autó, mint hogy a fejedre esik tényleg valami űrhajó. Abszolút irracionális a vízben nem létező hormonoktól rettegni, amikor bármilyen étellel, legyen az növény vagy állat vagy gomba, sokkal sokkal több hormonhatású vegyületet fogyasztunk el. Szerencsére a szervezetünk erre bizonyos mértékig fel van készülve, úgyhogy pont nem az a két molekula ösztrogén fog taccsra tenni, amit életed során véletlenül benyelsz a csapvízből. Az állatokban levő maradványvegyszerek kérdése már zavaróbb, szoktál húst enni?
Az ásványvizekbe nem tesznek tartósítót, ezt is gondolom valami nagytudású összeesküvős honlap írta meg belső információkra hagyatkozva. Nyilván laboratóriumi tesztet egyik se végeztetett független céggel, se feljelentést nem tett fogyasztók félrevezetéséért, annyira már egyikük se biztos a dolgában.
A pí-víz szűrőrendszeréről meg annyit, hogy minél látványosabb, annál biztosabb, hogy kamu. Nyilván egy szép gép, látványos módon átnyomja a vizet öt szűrőn. A látvány a lényeg, hogy úgy érezd, kapsz valamit a pénzedért. Hát megmondom, az életérést kapod. Nyugodtan teszteld le a vized lúgosságát, semmi különbséget nem fogsz tapasztalni a csapvíz és a pí-víz között. (Én mérem már meg pí-vizet.) Amúgy ha tényleg csinálna valamit az a gép, akkor valószínűleg egyetlen nagy fekete dobozba egybeépített szűrőkkel tenné, nem látványos, de hatásos módon.
A Laica szűrő gyanítom nem kamu, csak tök fölösleges: olyan dolgokat szűr ki a vízből, amik valószínűleg nincsenek is benne. Olyan, mintha golyóálló üveggel szerelnéd fel a kocsidat, pedig nem is háborús övezetben laksz. Persze a cégnek jó, hiszen aggodalmat kelt, mondván "ki tudja mi van a vízben", közben meg degeszre keresi magát. De attól, hogy létezik a világon egy olyan szűrő, ami nem kamu, még nem biztos, hogy a többi szűrő (pl a pí-víz szűrő) valódi.
Leszűröm (hogy stílszerű legyek!:) a lényeget: az orrmosásról igazán senki sincs képben (nem olvasott utána, nem csinálja a gyakorlatban, stb.)
a pi vízről mindenki nagyon okos, mindenki látta már, hogy csinálják, mindenki próbálta, tesztelte a csíkkal (amit jelzek, én már a kezdetek kezdetén megtettem, és bizony az valódi pi viz jelentősen más színt adott!) , mindenki 100000 ft-t fizet egy literért és hű de agymosott vagyok, hogy nem a csapvizet iszom, ami errefelé kifejezetten nem ajánlott, és köztudottan nem egészséges. (csak egy ici-pici kérdés: akkor aki ásványvizet iszik az is agymosott? "ha-ha, issza a palackozott csapvizet!" neeem, tele van magnéziummal, nátriummal! ja, az más...
köszönöm a sok hozzáértő segítséget! :)
Kedves kérdező!
Ha a pi-vízben hiszel, akkor megkérlek, hogy fáradj át az ezoterikára.
Próbáltuk neked elmagyarázni - de ha ilyen szinten nem érdekel, vagy nem tudod felfogni... akkor ott a helyed.
Sajnálunk téged, de ennél többet nem tudunk segíteni.
Főleg a kisfiamnál szoktam alkalmazni az orrkancsót (takonykancsót), de nátha ellen én is szoktam öblíteni.
Egészen jó tapasztalatom van. A gyerek megkönnyebbül, és nem ébred fel éjszaka, hogy bedugult az orra. Én annakidején a DM-ben vettem, és a 250 ml-es küblihez vagy 20 db 2,3 grammos tasak só volt előre becsomagolva. Mióta ez elfogyott azóta jódozatlan konyhasóból (99% NaCl) és csapvízből magam készítem a fiziológiás sóoldatot hozzá. Kézmelegre (langyosra) melegítve szoktam beletölteni a félrehajtott fejem felső orrlikába.
A hajtógázas tengervizet (Sterimar és társait) nagyon drágálltam.
Itt az a jó, hogy a nagy mennyiség biztosan kitakarítja az orrodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!